Mâncare de post. Tocăniță rapidă, rețetă

Ema Apostu / 06 noi 2019 / 17:15

Mâncare de post. Tocăniță rapidă, rețetă. Iată o nouă rețetă de post pentru perioada următoare. Se pregătește rapid și este extrem de gustoasă.

Ingrediente

 

1 ceapă galbenă mare

1 morcov mic

1 vânată de mărime medie

1 dovlecel mediu

1 ardei gras roşu (sau kapia)

4 roşii mari coapte şi 4 linguri suc roşii (sau 400 g pulpă roşii – conservă)

1/2 linguriţă oregano

3 căţei usturoi

sare

piper

1 linguriţă zahăr – opţional

1 linguriţă oţet balsamic

ulei pentru prăjit (poate fi şi ulei picant)

pătrunjel verde pentru servit

Mod depreparare

 

Tocăm vânăta în cubuleţe, o sărăm şi o lăsăm 10-15 minute într-o sită. În acest timp călim ceapa tocată mărunt cu morcovul ras în 2 linguri ulei. Călim apoi vânăta cu dovlecelul şi ardeiul, tăiate cuburi, în ulei încins.

Când legumele s-au înmuiat ,adăugăm roşiile decojite şi tăiate cuburi (eliminăm cât putem din sâmburi) şi 4 linguri suc de roşii, usturoiul zdrobit, zahăr, oţet, sare, piper, oregano şi lăsăm la foc mic în jur de 3 minute. Adăugăm apoi ceapa tocată cu morcov, o cană de apă şi fierbem la foc mic până se evaporă lichidul.

Servim tocăniţa cu puţin pătrunjel verde.