Mâncare de post. Tocăniță rapidă, rețetă

Mâncare de post. Tocăniță rapidă, rețetă. Iată o nouă rețetă de post pentru perioada următoare. Se pregătește rapid și este extrem de gustoasă.

Ingrediente

 

1 ceapă galbenă mare

1 morcov mic

1 vânată de mărime medie

1 dovlecel mediu

1 ardei gras roşu (sau kapia)

4 roşii mari coapte şi 4 linguri suc roşii (sau 400 g pulpă roşii – conservă)

1/2 linguriţă oregano

3 căţei usturoi

sare

piper

1 linguriţă zahăr – opţional

1 linguriţă oţet balsamic

ulei pentru prăjit (poate fi şi ulei picant)

pătrunjel verde pentru servit

Mod depreparare

Tocăm vânăta în cubuleţe, o sărăm şi o lăsăm 10-15 minute într-o sită. În acest timp călim ceapa tocată mărunt cu morcovul ras în 2 linguri ulei. Călim apoi vânăta cu dovlecelul şi ardeiul, tăiate cuburi, în ulei încins.

Când legumele s-au înmuiat ,adăugăm roşiile decojite şi tăiate cuburi (eliminăm cât putem din sâmburi) şi 4 linguri suc de roşii, usturoiul zdrobit, zahăr, oţet, sare, piper, oregano şi lăsăm la foc mic în jur de 3 minute. Adăugăm apoi ceapa tocată cu morcov, o cană de apă şi fierbem la foc mic până se evaporă lichidul.

Servim tocăniţa cu puţin pătrunjel verde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel