Managerii instituţiilor de cultură, invitaţi miercuri la audieri în Parlament. Ştirbu: Asistăm la un masacru al culturii

Managerii principalelor instituţii de cultură finanţate de stat sunt invitaţi, miercuri, la audieri, în Parlament, preşedintele Comisiei pentru cultură de la Cameră, liberalul Gigel Ştirbu, afirmând că în prezent are loc 'un masacru al culturii'.

'Miercuri, la ora 13,00, voi invita în cadrul Comisiei, pentru audieri, pe toţi managerii principalelor instituţii de cultură pentru a discuta pe această temă stringentă şi extrem de alarmantă în care se află în acest moment instituţiile de cultură din România - tăierea bugetului pentru cultură şi numeroasele disponibilizări nejustificate care au dus la anularea de spectacole. Trebuie identificate urgent soluţii de rezolvare a acestei crize culturale nemaiîntâlnite', precizează Gigel Ştirbu, potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES.

El spune că în aceste zile asistăm la un masacru al culturii în România'. 'Se pare că ce nu aduce bonus electoral actualilor guvernanţi sau ce nu contribuie în mod direct la înfrumuseţarea imaginii PSD nu merită finanţat din banii publici.

Cu toate aceste concedieri masive din teatre, Guvernul şi primarul Capitalei, doamna Firea, taie românilor dreptul la cultură', afirmă el. Totodată, Ştirbu atrage atenţia că aceasta este 'o situaţie cu adevărat alarmantă, deoarece instituţiile de cultură din România sunt într-un iminent pericol de funcţionare, lucru care poate duce până la închiderea lor. Şi toate acestea se întâmplă dintr-un singur motiv: pentru că ce nu slujeşte PSD nu merită să trăiască', adaugă acesta. Ştirbu anunţă şi că marţi, la ora 12,00, i-a invitat la audieri, în Comisie, pe ministrul Culturii, Valer Daniel Breaz, şi pe managerul Muzeului Naţional de Istorie Naturală 'Grigore Antipa', Luis Ovidiu Popa, 'cu privire la controversa apărută referitoare la înstrăinarea a 45% din suprafaţa liberă de construcţii a muzeului către o altă instituţie în vederea ridicării unei alte clădiri pe terenul respectiv'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel