Mamograf performant inaugurat la Complexul Multifuncţional Caraiman; servicii gratuite pentru femeile din sectorul 1

Un mamograf performant a fost inaugurat marţi la Complexul Multifuncţional Caraiman.

Noua aparatură realizează mamografii 2D şi 3D cu tomosinteză şi cu substanţă de contrast, iar femeile care au domiciliul legal pe raza sectorului 1 pot beneficia de aceste servicii în mod gratuit. În paralel, în cadrul Complexului Multifuncţional Caraiman, se desfăşoară şi o campanie de depistare a cancerului de col uterin din stadiu incipient, iar testul Babeş-Papanicolau, precum şi examene specifice pot fi efectuate gratuit.

Mamografia digitală cu tomosinteză reprezintă o tehnologie de vârf, cea mai modernă tehnică de screening şi de diagnostic a cancerului de sân. Fiind un centru medical deschis de Primăria sectorului 1, Complexul Multifuncţional Caraiman oferă servicii exclusiv locuitorilor din acest sector. Femeile care locuiesc în sectorul 1 îşi vor putea face mamografii gratuite în baza cărţii de identitate şi a unei trimiteri de la un medic specialist, a menţionat sursa citată.

În România, conform celui mai recent raport al Observatorului Global al Cancerului, cancerul mamar reprezintă primul tip de cancer care afectează femeile de toate vârstele. Conform studiilor GCO, în România, în anul 2018, s-au înregistrat peste 9.600 de cazuri de cancer mamar. Programările se pot face direct la sediul Complexului Multifuncţional Caraiman din strada Caraiman 33A sector 1 sau sunând la numărul de telefon 021/224.40.73.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel