Urmărește emisiunea live


Mama Angelei Merkel a murit

Mama cancelarului Angela Merkel, Herlind Kasner, a murit. 

Declarația a fost făcută pentru AFP de către un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin, confirmând o informaţie din presa germană.

”Herlind Kasner, mama cancelarului, a murit”, a spus el, fără a furniza detalii privind cauza sau data decesului.

Mama Angelei Merkel, fostă profesoară de latină şi de engleză, cunoscută pentru discreţia ei în anturajul cancelarului, a murit probabil la începutul lui aprilie la vârsta de 90 de ani, potrivit cotidianului Bild şi revistei SuperIllu.

Ea i-a dat naştere Angelei Kasner la Hamburg în 1954, înainte de a se muta în Germania de Est câteva săptămâni mai târziu împreună cu fiica şi soţul său, Horst Kasner, pastor şi tatăl Angelei Merkel, care a murit în 2011.

Origini poloneze

Horst Kasner s-a născut în 1926 la Berlin, fiind copilul unui bărbat cu rădăcini şi numele polonez, Ludwig Kazmierczak. El şi-a germanizat numele de familie - în Kasner - la câţiva ani după naşterea fiului său Horst.

Şefa guvernului a adoptat numele de Merkel în urma căsătoriei, în 1977, cu primul său soţ, Ulrich Merkel, de care apoi a divorţat fără a-şi schimba numele.

După ce a răspuns miercuri întrebărilor din partea deputaţilor germani, Angela Merkel s-a deplasat la summitul UE privind Brexitul de la Bruxelles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel