Mall-ul nou din Sibiu evacuat de pompieri în această seară

Centrul comercial din Sibiu, inaugurat recent fără să aibă autorizaţie de incendiu, a fost evacuat de pompieri, miercuri seara.

UPDATE 2 Trei pompieri dintr-un serviciu privat au fost transportaţi, miercuri seară, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, după ce au evacuat oamenii dintr-un centru comercial din municipiu.
'ISU Sibiu a fost sesizat cu privire la existenţa unei situaţii de urgenţă mall-ul din Sibiu. La faţa locului au intervenit peste 25 de pompieri militari, trei autospeciale SMURD şi autospeciala de salvare victime multiple, o autospecială CBRN, o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare. Mall-ul a fost evacuat preventiv şi momentan specialişti CBRN evaluează situaţia existentă. Trei persoane de sex masculin din serviciul privat de pompieri au primit îngrijiri medicale şi au fost transportaţi la UPU Sibiu pentru investigaţii suplimentare', a anunţat ISU Sibiu.

UPDATE 1 Mall-ul din Sibiu a fost evacuat din cauza unor scăpări de dioxid de carbon de la centrala frigorifică a unui hipermarket, potrivit primelor informaţii furnizate de echipele de intervenţie. Nici o persoană nu a fost rănită.

Directorul centrului comercial, Dorinel Udma, a explicat că nimeni nu a avut de suferit iar evacuarea a fost făcută ca o măsură de siguranţă. 'Am luat decizia pentru a nu intra oamenii în panică. Şi, oricum, era ora închiderii', a explicat reprezentantul centrului comercial.

Acest lucru s-a petrecut după ce s-a simţit un miros şi o persoană a sunat la numărul de urgenţă 112, a declarat şeful ISU Sibiu, colonelul Cosmin Balcu.

'Sunt aici, eu conduc intervenţia. Au scăpări de substanţe, cred că dioxid de carbon şi am evacuat mall-ul şi acum intrăm să vedem ce substanţe sunt', a spus Cosmin Balcu. Potrivit sursei citate, nu există răniţi.

Proprietarii centrului comercial din municipiul Sibiu, inaugurat în 14 noiembrie, au fost amendaţi imediat după inaugurare, cu suma de 50.000 de lei, pentru că au deschis magazinele fără să aibă autorizaţie de securitate la incendiu, potrivit unui comunicat de presă al ISU Sibiu, conform AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel