Majoritatea germanilor consideră că starea de sănătate a Angelei Merkel este o chestiune privată

Majoritatea germanilor consideră că şefei executivului german, cancelarul Angela Merkel - care a suferit trei episoade de tremurat în mai puţin de o lună - nu ar trebui să i se ceară să facă publice informaţiile despre starea sa de sănătate, informează sâmbătă dpa şi AFP.

Potrivit unui sondaj realizat de institutul de cercetare Civey, 59% dintre respondenţi au declarat că starea de sănătate a Angelei Merkel este o chestiune privată. Aproximativ 34% au apreciat că, în calitate de persoană aleasă într-o funcţie publică, Merkel ar trebui să-şi informeze concetăţenii cu privire la starea sa de sănătate, în timp ce 7% s-au declarat indecişi în această privinţă.

Printre persoanele intervievate, simpatizanţii Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul conservator al cancelarului, dar şi cei ai Partidului Social-Democrat (SPD) şi ai Verzilor au considerat în marea lor majoritate că aceste episoade nu o privesc decât pe Angela Merkel. Doar simpatizanţii partidului de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) consideră că respectivele crize sunt de interes public. 

Săptămâna aceasta, Merkel a insistat că se simte bine după o nouă criză de tremurat la ceremonia de primire a premierului finlandez Anti Rinne la Berlin. 

Semnele de întrebare în legătură cu starea de sănătate a cancelarului german au apărut pentru prima dată la jumătatea lunii iunie, după o criză de tremurat în timpul ceremoniei de primire a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, incident pus de Merkel pe seama deshidratării. 

Nouă zile mai târziu, cancelarul a suferit un nou episod de acest gen, de data aceasta la ceremonia de numire a noului ministru al justiţiei, Christine Lambrecht, de către preşedintele german Frank-Walter Steinmeier. Ea a atribuit incidentul unei reacţii psihosomatice legate de anxietatea suscitată de prima criză impresionantă de tremurat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel