Majoritatea companiilor germane doresc ca Merkel să promoveze relaţii bune cu Rusia

Mare majoritate a companiilor monitorizate de Camera de Comerţ germano-rusă doresc ca Angela Merkel, cancelarul german, să promoveze legături mai bune cu Rusia, a anunţat miercuri organizaţia citată, relatează dpa.

Aproximativ 87% dintre persoanele chestionate în cadrul sondajului efectuat la peste 140 de companii au indicat că Merkel ar trebui să participe la mai multe evenimente destinate îmbunătăţirii climatului de afaceri între cele două ţări.

Un astfel de eveniment este forumul economic anual din Sankt Petersburg, reprezentativ pentru oportunităţile de investiţii în Rusia. Ministrul german al Economiei Peter Altmaier a semnat o iniţiativă de promovare mai puternică a relaţiilor bilaterale, la forumul desfăşurat la începutul acestei luni.

Pentru îmbunătăţirea relaţiilor, 'politica germană poate trimite un semnal clar fără a încălca sancţiunile', a declarat preşedintele Camerei de Comerţ, Matthias Schepp, la Moscova, referindu-se la măsurile impuse de UE Rusiei de la anexarea Peninsulei Crimeea, în urmă cu cinci ani. El a sugerat ca liderii ţărilor ar trebui să discute mai des.

Germania, cea mai mare economie a Uniunii Europene, a fost unul dintre cei mai mari susţinători ai eforturilor occidentale vizând ca Rusia să înceteze implicarea în criza din Ucraina. "Germania nu ar trebui să ia untul de pe pâinea partenerilor săi, indiferent dacă sunt în ţări aflate sub sancţiuni", a spus Schepp, insistând ca Germania să dea un semnal pozitiv.

Germania şi-a consolidat relaţiile comerciale cu Rusia anul trecut în pofida protestelor guvernului ucrainean. Un astfel de proiect este extinderea conductei Nord Stream, care transportă gaze naturale din Rusia în Germania.

Potrivit Ucrainei, proiectul Nord Stream 2 subminează sancţiunile UE împotriva Rusiei în contextul în care noua capacitate pare să reducă în mod sigur rolul actual al Ucrainei în tranzitul gazului rusesc către UE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel