Majorarea salariului minim | Marius Budăi, mesaj de ultimă oră

Marius Budăi
Marius Budăi

Marius Budăi transmite un apel de ultimă oră!

Majorarea salariului minim este necesară! Fac un apel la sectorul privat să se gândească mai mult la investiția în oameni!

PSD face dovada că respectă până la capăt angajamentul de a asigura un trai cât mai bun românilor prin decizia de a majora salariul minim pentru a patra oară de când a preluat guvernarea țării. Fac un apel și la sectorul privat sa se gândească mai mult la investiția în oameni! Odată respectați și plătiți mai bine, va crește și randamentul lor. E foarte important ca românii să se simtă protejați, să vadă și să simtă că le suntem aproape, și noi ca politicieni și dumneavoastră ca oameni de afaceri și că ne ținem de cuvânt, cu atât mai mult atunci când economia crește.

În același timp se mărește și salariul minim pentru angajații cu studii superioare și cel puțin un an vechime, salariul minim diferențiat fiind introdus în premieră anul trecut, tot de Guvernul PSD.

Le reamintesc colegilor de la PNL care se pregătesc să intre la guvernare că majorarea salariului minim nu este opțională.

În Programul de Guvernare promovat de PSD și votat de Parlament este prevăzut că salariul minim trebuie să ajungă la 2.500 de lei brut în 2022. Ca ministru al Muncii și Justiției Sociale m-am ținut de cuvânt și am realizat toate majorările de venituri promise pentru fiecare român. Guvernul PSD a programat pentru anul viitor creșterea punctului de pensie la 1.775 de lei, creșterea anticipată a salariilor din învățământ, de la 1 septembrie 2020, la nivelul anului 2022, precum și creșterea salariului minim. PNL, în schimb, a anunțat eliminarea salariului minim pe economie, o măsură catastrofală, care pulverizează întreg sistemul de salarizare al țării și produce grave perturbații economice și sociale.

Mai mult, în funcție de salariul minim se acordă o serie de subvenții.

De la 1 ianuarie 2020 salariul minim net va fi de 1.363 de lei, cu 55% mai mare față de 878 de lei, cât era atunci când PSD a preluat guvernarea. Pentru cei cu studii superioare și 1 an vechime salariul minim net va ajunge la 1.563 de lei net. Beneficiari direcți vor fi peste 1,3 milioane de români, la care se adaugă 116.000 de angajați cu studii superioare și cel puțin 1 an vechime.

Deși este interimar, Guvernul condus de Viorica Dăncilă poate să adopte această măsură în temeiul prevederilor Codului Muncii. Conform articolului 164, alineatul (1) „Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, corespunzător programului normal de muncă, se stabileşte prin hotărâre a Guvernului, după consultarea sindicatelor şi a patronatelor.

Așadar, premierul desemnat, Ludovic Orban nu cunoaște legislația pe care va trebui să o aplice dacă va ajunge la guvernare. Prin intenția de eliminare a salariului minim PNL își demonstrează atât amatorismul și nepriceperea, cât mai ales ignoranța în privința mecanismelor economice și sociale. Opozanții noștri anunță, însă, austeritatea, iar toate aceste beneficii câștigate de români ar putea fi anulate sau diminuate. Stă în puterea fiecărui român să oprească valul de austeritate anunțat de PNL! Singurul candidat care poate garanta că măsurile luate sau anunțate de PSD nu vor fi anulate este Viorica Dăncilă”, a scris, joi, Marius Budăi pe contul de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel