Majorare pensii. Florin Cîțu, acuzații grave: Este un lucru criminal!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Florin Cîțu a discutat despre dublarea alocațiilor și majorarea pensiilor, afirmând că "acolo este un lucru criminal", lansând noi acuzații la adresa PSD.

Întrebat, la Digi 24, dacă a discutat cu Iohannis despre legea care dublează alocaţiile, aprobată în Parlament, ministrul Finanțelor a spus:

"Am discutat. Nu i-am recomandat să o retrimită Parlamentului. Nu aveam motive. Era o lege aprobată în Parlament, nu avea sursă de finanţare. Acesta era un motiv, dar nu i-am făcut această recomandare domnului preşedinte. Nu trebuie să îi cerem noi preşedintelui să rezolve problemele Guvernului sau ale unui Parlament iresponsabil".

"Este un lucru criminal"

"Legea pentru dublarea alocaţiilor nu are sursă de finanţare. Aici este ok pentru că impactul este mai mic decât în cazul Legii pensiilor, dar la Legea pensiilor, acolo, este un lucru criminal pentru că a trecut o lege prin Parlament fără nicio sursă de finanţare pentru niciun an. Nici anul trecut - 8 miliarde impactul negativ - nu a fost sursă de finanţare şi a trebuit să facem rost de bani pe ultima sută de metri.

Anul acesta, 24 de miliarde. Nu erau banii, a trebuit să găsim surse pentru a aloca banii pentru pensii. Anul viitor, vor fi 58 de miliarde şi va trebui să rezolvăm şi acea problemă. Le rezolvăm pe toate, dar să fii atât de iresponsabil să treci o astfel de lege prin Parlament, fără să vii cu o sursă de finanţare, îţi arată clar că nu te interesează România, ci doar câştigul electoral", a mai spus ministrul de Finanțe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel