Majestatea Sa Margareta, întâlnire emoționantă. Eveniment în premieră

Principesa Margareta
Principesa Margareta

Într-o ceremonie emoționantă și simbolică, la Palatul Regal, Majestatea Sa Margareta a primit o delegație de 100 de copii din Ucraina, reprezentând toate colțurile țării și toate mediile sociale.

Aceștia, în frunte cu demnitari ai Statului, profesori și reprezentanți ai societății civile, au oferit Custodelui Coroanei unul dintre cele 100 de exemplare lucrate manual ale "Cărții Binelui", un manifest al celor mai tineri ucraineni pentru promovarea în lume a binelui, iubirii, compasiunii, toleranței și libertății. Cartea cuprinde 100 dintre cele mai bune lucrări literare și desene create de copiii țării, alese din circa 3000 de lucrări prezentate. 100 de exemplare ale cărții au fost lucrate de mână, tipărite pagină cu pagină la o tipografie medievală din capitala țării, pe hârtie realizată manual, după tehnicile Evului Mediu.  

Miercuri, 27 februarie 2019, "Cartea Binelui" a ajuns la București, oferită simbolic Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române.  

A fost pentru prima oară când Custodele Coroanei a primit o delegație venită din Ucraina. De asemenea, pentru aproape toți copii ucraineni a fost prima lor călătorie în afara țării natale.

Evenimentul s-a desfășurat, într-o atmosferă de mare emoție, în somptuoasa Sufragerie Regală, refăcută în anii 1930, sub domnia Regelui Carol al II-lea.

Alături de cei 100 de copii ucraineni au stat 100 de copii și tineri din România, reprezentând Fundația Principesa Margareta a României, Duke of Edinburg International Award Romania, Crucea Roșie Română și Școala Gimnazială Principesa Margareta a României din București.

Majestatea Sa a mulțumit copiilor Ucrainei, mărturisind că gestul lor este o inspirație pentru întreaga societate și și-a manifestat încrederea în puterea tinerei generații de a schimba lumea.

 
 
 
View this post on Instagram

Într-o ceremonie deopotrivă emoționantă și simbolică, la Palatul Regal, Majestatea Sa Margareta a primit o delegație de 100 de copii din Ucraina, reprezentând toate colțurile țării și toate mediile sociale. Aceștia, în frunte cu demnitari ai Statului, profesori și reprezentanți ai societății civile, au oferit Custodelui Coroanei unul dintre cele 100 de exemplare lucrate manual ale “Cărții Binelui”, un manifest al celor mai tineri ucraineni pentru promovarea în lume a binelui, iubirii, compasiunii, toleranței și libertății. #familiaregalaaromaniei #romaniaregala #casaregala #margaretacustodelecoroanei #majestateasamargareta #principeleradu #palatulregal #bucuresti #ucraina

A post shared by Familia Regală a României (@familiaregalaaromaniei) onFeb 27, 2019 at 9:57pm PST

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel