Maia Sandu l-a bătut pe Igor Dodon la el acasă. Cum a votat Chișinăul

Roxana Neagu / 31 oct 2016 / 08:18
Maia Sandu
Maia Sandu

Pe ultima sută de metri, Igor Dodon a picat sub 50%, în urma primului scrutin al alegerilor prezidențiale, care s-a desfășurat duminică în Republica Moldova. Potrivit informațiilor, tinerii au fost, în majoritate, absenți la vot. 

Dacă nu ar fi picat sub 50%, Igor Dodon era președintele ales al Republicii Moldova, din primul tur. Chiar și așa, Igor Dodon a picat cu doar două procente sub 50%, iar Maia Sandu a obținut cu 10% mai puțin. Înainte cu o zi de alegeri, Igor Dodon a transmis României că ”Frați, dar brânza-i pe bani”. El este un cunoscut și asumat prorus. Maia Sandu reprezintă posibilul viitor traseu spre UE. 

Potrivit deschide.md, Maia Sandu l-a bătut pe Igor Dodon la el acasă. În raio­nul Călă­rași, Maia San­du a luat 51,81% din votu­ri, față de 37,13% cât a luat Igor Dodon. Cu toate acestea, și Igor Dodon a bătut-o pe Maia Sandu la ea acasă, în Fălești, cu 58,15% la 22.78%. În satul său natal, Risi­pe­ni, raio­nul Fălești, Maia San­du a acu­mu­lat 52,19%.

Chișinăul l-a votat pe Igor Dodon. El a fost susținut în patru din cele cinci sectoare ale Capitalei. Pentru Dodon au votat locuitorii din sectoarele Botanica, Râșcani, Centru și Buiucani, Maia Sandu a învins doar în sectorul Ciocana.

[citeste si]

Republica Moldova își va alege președintele în 13 noiembrie.