Maia Sandu l-a bătut pe Igor Dodon la el acasă. Cum a votat Chișinăul

Maia Sandu
Maia Sandu

Pe ultima sută de metri, Igor Dodon a picat sub 50%, în urma primului scrutin al alegerilor prezidențiale, care s-a desfășurat duminică în Republica Moldova. Potrivit informațiilor, tinerii au fost, în majoritate, absenți la vot. 

Dacă nu ar fi picat sub 50%, Igor Dodon era președintele ales al Republicii Moldova, din primul tur. Chiar și așa, Igor Dodon a picat cu doar două procente sub 50%, iar Maia Sandu a obținut cu 10% mai puțin. Înainte cu o zi de alegeri, Igor Dodon a transmis României că ”Frați, dar brânza-i pe bani”. El este un cunoscut și asumat prorus. Maia Sandu reprezintă posibilul viitor traseu spre UE. 

Potrivit deschide.md, Maia Sandu l-a bătut pe Igor Dodon la el acasă. În raio­nul Călă­rași, Maia San­du a luat 51,81% din votu­ri, față de 37,13% cât a luat Igor Dodon. Cu toate acestea, și Igor Dodon a bătut-o pe Maia Sandu la ea acasă, în Fălești, cu 58,15% la 22.78%. În satul său natal, Risi­pe­ni, raio­nul Fălești, Maia San­du a acu­mu­lat 52,19%.

Chișinăul l-a votat pe Igor Dodon. El a fost susținut în patru din cele cinci sectoare ale Capitalei. Pentru Dodon au votat locuitorii din sectoarele Botanica, Râșcani, Centru și Buiucani, Maia Sandu a învins doar în sectorul Ciocana.

[citeste si]

Republica Moldova își va alege președintele în 13 noiembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel