EXCLUSIV  Mai rău ca o colonie. Cum îi vede pe români președintele AEP

Alegeri prezidențiale 2019. Foto: Agerpres
Alegeri prezidențiale 2019. Foto: Agerpres


Autoritatea Electorală Permanentă cere românilor să se înscrie la votul prin corespondență sau la votul în secțiile din străinătate pentru prezidențiale. Din păcate, președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, face, în ultimul său apel către electorat, o gafă, ca să nu spunem răspicat că îi defăimează pe românii din Diaspora.

Astfel, președintele Mitulețu-Buică oferă, conform unui comunicat postat pe site-ul Autorității, repetate asigurări în legătură cu utilizarea datelor cu caracter personal ale alegătorilor români din străinătate și precizează, din nou, că acestea sunt destinate exclusiv proceselor electorale. "În opinia președintelui AEP, informațiile potrivit cărora datele personale ale alegătorilor români din străinătate ar putea ajunge la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) sunt de natură să descurajeze exercitarea dreptului de vot de către aceștia", se arată în comunicat.

Cum adică? Românii din diaspora, de la care toți așteptăm să dea ora exactă la alegeri, fug de fisc? Acceptă să le fie cunoscute datele personale de către orice altă instituție în afară de ANAF?


În coloniile americane, înainte de proclamarea independenței, a fost lansat sloganul: "No taxation without representation!". Nu plătim taxe dacă nu avem reprezentare în Parlamentul britanic, invocau un principiu corect părinții fondatori ai Americii. Rezultatul campaniei lor se vede și astăzi. Viziunea AEP pare a fi exact pe dos: Reprezentare fără taxare. Rezultatul, pe 24 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel