Mai mulţi cetăţeni irakieni, depistaţi în timp ce încercau să treacă graniţa fraudulos în Ungaria

Mai mulţi cetăţeni irakieni au fot depistaţi de poliţia de frontieră din Arad în timp ce încercau să treacă fraudulos graniţa spre Ungaria. 

Grupul a fost observat în timpul unei acţiuni de combatere a migraţiei ilegale, desfăşurată în cooperare cu autorităţile de frontieră ungare.

"În cadrul acţiunii, poliţiştii de frontieră au observat, în zona de responsabilitate, mai multe persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre teritoriul Ungariei. Echipajele mobile au intervenit cu operativitate depistând la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră, printre culturile din zonă, 15 persoane. Cei în cauză au fost conduşi la sediul Sectorului PF Vărşand, unde, cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cetăţenii sunt din Irak, dintre care zece femei, patru bărbaţi şi un minor, cu vârste cuprinse între 16 şi 40 de ani", informează un comunicat de presă remis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad.

Migranţii irakieni ar fi declarat la audieri că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei, ei urmând să fie cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel