Magnatul egiptean Hussein Salem, un colaborator apropiat al lui Hosni Mubarak, a murit la vârsta de 85 de ani

Hussein Salem, unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din Egipt şi un aliat al fostului preşedinte Hosni Mubarak, a murit marţi în Spania, au anunţat nepoata sa şi media de stat, relatează Reuters.

Salem a fost arestat în 2011, în baza unui mandat internaţional, în Spania, unde a fugit din cauza revoltei populare care a pus capăt regimului de 30 de ani al lui Hosni Mubarak. Un tribunal egiptean l-a condamnat in absentia la şapte ani de închisoare şi la amenzi care totalizau peste 4 miliarde de dolari în 2011, după ce l-a găsit vinovat de spălare de bani şi de speculă.

În 2016, Hussein Salem, care deţinea şi cetăţenie spaniolă, a ajuns la un acord cu autorităţile care îi permite să se întoarcă în Egipt fără a fi încarcerat, în schimbul renunţării la 75% din averea sa. Acordul a fost parte a unui efort mai amplu de reconciliere cu magnatul care a fugit din Egipt pentru a evita acuzaţiile de corupţie după revolta împotriva lui Hosni Mubarak, notează Reuters. Salem a fost numit şi 'Tatăl Sharm El Sheikh', datorită activităţilor lui de dezvoltare a staţiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel