EXCLUSIV  Magistrala 5, metrou Drumul Taberei. Termenul de finalizare + informații despre controlul OLAF, răspuns de la Metrorex

Metrou
Metrou

Într-un răspuns obținut în exclusivitate de DCNews, Metrorex menționează că Magistrala de metrou 5 (Drumul Taberei) va deveni funcțională și va putea fi folosită de călători în prima parte a anului 2019. 

Conform răpunsului oferit de Metrorex, punerea în funcțiune a Magistralei din Drumul Taberei ar putea fi întârziată doar în cazul în care rezultatul probelor tehnologice nu va fi fi satisfăcător. 

"Termenul de finalizare a lucrărilor strict necesare punerii în funcţiune cu călători a Magistralei 5 este trimestrul IV 2018, astfel încât la acest termen să fie lansată începerea probelor tehnologice. Punerea în funcţiune cu călători a Magistralei 5 de metrou este preconizată a avea loc în prima parte a anului 2019, în funcţie de rezultatul probelor tehnologice," se arată în răspunsul Metrorex pentru DCNews.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Domnei-Eroilor, inclusiv Valea Ialomiţei, este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou.

Precizări referitoare la controlul OLAF 

Magistrala 5 a fost de asemenea subiectul unui control al Oficiului European de Luptă Anti-Fraudă la începutul acestui an. Metrorex spune că respectivul control nu a afectat derularea proiectului.

"Oficiul European de Luptă Anti–Fraudă (OLAF) a întreprins o misiune la sediul Metrorex, ocazie cu care a solicitat o serie de documente referitoare la proiectul Magistrala 5 de metrou, Eroilor- Râul Doamnei. Facem mențiunea că acest proiect de investiții a făcut obiectul verificărilor Autorității de Management POS-T și ale Autorității de Audit, nefiind identificate aspecte care să contravină regulilor și procedurilor prevăzute de reglementările europene și naționale. Controlul nu afectează derularea proiectului," mai menționează Metrorex. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel