Mafia vânzării câinilor: ”El e Max. Pardon – era Max, până astăzi, când l-am îngropat. Vă rog, citiți-mi povestea!”

Diana Culic a povestit că a cumpărat un cățel care a murit în trei zile.

Diana Culic vorbește despre o mafie a vânzării animalelor în România.

”El e Max.

Pardon – era Max, până astăzi, când l-am îngropat.

A murit de parvoviroză, la 1 săptămână de la achiziție, ca majoritatea cățelușilor cumpărați de la jigodiile (că nu le pot spune oameni) care vând căței bolnavi pe internet. 

Oameni buni, dacă iubiți animalele, dacă aveți sau ați avut vreodată un animăluț, sau dacă pur și simplu vreți cu adevărat să faceți o schimbare în bine în țara asta, nu doar teoretic, vă rog citiți-mi povestea. Măcar ca să nu fiți și voi proști, ca mine.

Acum 10 zile ne-am decis să ne cumpărăm un puiuț de Labrador, așa că, după o căutare pe internet, ne-am oprit asupra unui puiuț vândut de un așa zis B.C. Am luat legătura cu respectivul, discuția mutându-se pe whatsapp. (...) După câteva fraze schimbate, am decis să achităm avansul, în valoare de 300 lei. Ni s-a trimis o factură proformă.

(...)

Cuprinși de entuziasm și naivitate, nu am băgat de seama că acea factură proformă a fost eliberată în baza a nimic... nici contract, nici nimic. Discuția a rămas că ne va livra cățelul duminică. La propunerea noastră de a merge personal după cățel ni s-a răspuns în mod evaziv, cu niște minciuni cum că animăluțul abia a fost vaccinat și că trebuie să mai stea câteva zile pentru ca vaccinul să-și facă efectul înainte de a fi deplasat.

Totul bine și frumos, duminică am mers la ora stabilită într-o parcare din Gilău, unde un individ cu o dubă albă cu numere roșii de BH ne-a adus cățelușul.

Ne-a fost înmânat un alt cățel – o fetiță, noi cerusem mascul. Noroc că ne-am dat seama și i-am sunat să se întoarcă să ne dea cățelul pe care l-am cerut.

I-am achitat restul de bani, diferența până la 220 euro, cash, fără a solicita vreun act pe acei bani (prostia se plătește, știu). După 3 zile, cățelul a început să aibă diaree cu sânge, să vomite, să nu vrea să mănânce, etc. Long story short, azi mi-am îngropat puiuțul, decedat din cauza parvovirozei, în ciuda tratamentelor costisitoare și exhaustive.

Concluziile medicilor veterinari la care am fost (profesori universitari de renume din Cluj) au fost următoarele:


• Câinele nici măcar nu a fost vaccinat;


• A fost vândut la o vârstă mai mică decât cea pe care ne-au spus-o ei (se grăbeau, știau că moare în câteva zile probabil);


• Simplul fapt că l-am adus de la Oradea (teoretic) e deja un mare risc, medicii având deja numeroase experiențe negative cu astfel de cazuri. (Dar stați liniștiți, mafia e extinsă în toate orașele).

(...)

Nu știu ce rezolv cu postarea asta, însă știu că ăsta e doar primul pas. Vreau să fac postere care să fie distribuite în țară, pe la pet shop-uri, vreau să ajung la radio și la TV cu chestia asta, dacă se poate, așa că VĂ ROG distribuiți, poate ajunge la cineva care poate să mă ajute să îi exterminăm pe mafioții ăștia, odată pentru totdeauna.

(P.S. Pe cei care au de gând să comenteze pe subiecte precum de ce nu adopt un câine, sau că așa-mi trebuie dacă mă aștept să fie ok la 200 euro (care ar fi puțin, se pare, pentru un câine de rasă), îi rog insistent să se abțină - nu cred că aceste discuții își au rostul acum. Discutăm aici despre o mafie care funcționează de ani de zile și despre cum să o oprim, nu despre ce câine ar trebui să îmi iau eu.)

Mulțumesc!”, a povestit Diana Culic pe Facebook.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel