MAE, reacţie în cazul copilului român internat într-un centru maternal din Germania

MAE
MAE

Cu referire la cazul minorului de cetăţenie română internat într-un centru maternal din Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Berlin, are în atenţie cazul minorului de cetăţenie română internat într-un centru maternal din Republica Federală Germania.Secţia consulară din cadrul Ambasadei României la Berlin este în contact atât cu autorităţile locale, cât şi cu centrul în care sunt internaţi mama şi minorul de cetăţenie română. 

Din datele preliminare obţinute de reprezentanţii ambasadei a rezultat faptul că minorul a fost internat iniţial într-un centru specializat pentru îngrijiri medicale, în urma identificării unor contuzii pe corpul acestuia. Ulterior acesta a fost transferat către un centru maternal unde se află în prezent alături de mamă, o anchetă socială fiind în derulare pentru a releva cauzele producerii contuziilor identificate pe corpul minorului.

Totodată, din discuţiile ambasadei cu cetăţeanul român în cauză a rezultat faptul că acesta beneficiază de serviciile unui avocat ales. Centrala MAE a transmis instrucţiuni Ambasadei României la Berlin în vederea asigurării asistenţei consulare necesare. Ambasada României la Berlin menţine cazul în atenţie, este în contact atât cu cetăţeanul român în cauză, cât şi cu autorităţile locale şi acordă asistenţă consulară, în limitele competenţelor legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel