MAE. Ramona Mănescu, în SUA. Organizaţiile evreieşti americane au apreciat rolul României de lider în combaterea anti-semitismului

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a avut, în SUA, o serie de întâlniri cu principalele organizaţii evreieşti americane, prilej cu care reprezentanţii acestora şi-au exprimat aprecierea pentru rolul de lider în combaterea anti-semitismului pe care România şi l-a asumat, informează un comunicat de presă transmis de MAE. 

Potrivit sursei citate, la întâlnirea care a avut loc vineri, la sediul Misiunii Permanente a României la ONU, au participat lideri ai American Jewish Committee (AJC), B'nai B'rith, Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations, National Coalition Supporting Eurasian Jewrz (NCSEJ), Anti-Defamation League (ADL) şi World Jewish Restitution Organization.

'Toţi reprezentanţii organizaţiilor prezente şi-au exprimat aprecierea pentru prietenia cu România, pentru parteneriatul dintre ţara noastră şi statul Israel şi mai ales rolul de lider în combaterea anti-semitismului pe care România şi l-a asumat şi pe care îl exercită cu succes. Eforturile României în sprijinirea comunităţii evreieşti, inclusiv în materie de legislaţie, contribuţia ţării noastre la adoptarea definiţiei de lucru a antisemitismului, precum şi susţinerea României faţă de Israel în momente cheie sunt bine cunoscute şi au condus la o relaţie foarte strânsă între cele două părţi', precizează MAE.

Discuţia a fost una 'deschisă şi de substanţă', iar pe agendă s-au aflat teme politice, precum situaţia din Orientul Mijlociu, inclusiv evoluţiile în raport cu Iranul, 'mai ales după ce Statele Unite au părăsit JCPOA', desemnarea Hezbollah în întregime ca organizaţie teroristă, teme legate de combaterea anti-semitismului, precum şi măsuri pentru compensarea supravieţuitorilor Holocaustului şi restituirea proprietăţilor. Sursa amintită menţionează că ministrul Ramona Mănescu a răspuns punctual subiectelor ridicate de interlocutori şi a prezentat priorităţile României. Părţile au convenit să continue dialogul şi sprijinul reciproc pe temele de interes comun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel