MAE: Ramona Mănescu a anunţat organizarea în România, în 2020, a unei reuniuni ministeriale a Comunităţii Democraţiilor

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a anunţat, la New York, organizarea în România, în iunie 2020, a unei reuniuni ministeriale a Comunităţii Democraţiilor, pentru a marca 20 de ani de la semnarea documentului fondator al prestigiosului for - Documentul de la Varşovia.

Ea a participat joi la reuniunea extraordinară a Consiliului Guvernator al Comunităţii Democraţiilor, desfăşurată în marja segmentului de dezbateri generale la nivel înalt al Adunării Generale a ONU. Acest eveniment marchează debutul preşedinţiei române a Comunităţii Democraţiilor, for interguvernamental de vocaţie mondială care acordă o atenţie deosebită principiilor şi valorilor democratice, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, transmis vineri AGERPRES.

În intervenţia sa, Ramona Mănescu s-a referit la 'experienţa României în procesul de consolidare a democraţiei, iniţiat după 1989, şi a apreciat întărirea profilului ţării noastre drept democraţie stabilă şi predictibilă, care respectă şi promovează drepturile omului şi statul de drept'. Totodată, arată sursa citată, ea a vorbit de proiectele pe care România le va derula pe parcursul celor doi ani în care se va afla în fruntea Comunităţii Democraţiilor, subscrise următoarelor teme majore: implicarea tinerilor în procesul decizional democratic şi dezvoltarea durabilă drept singura cale pentru îmbunătăţirea standardelor de calitate a vieţii.

Comunitatea Democraţiilor este o structură interguvernamentală, de anvergură globală, care are ca obiective promovarea unor societăţi paşnice şi incluzive pentru o dezvoltare durabilă, accesul la justiţie pentru toţi şi crearea unor instituţii eficiente, responsabile şi incluzive la toate nivelurile. România se numără printre cele 106 state membre ONU care au semnat Declaraţia de la Varşovia - documentul fondator al Comunităţii Democraţiilor (CoD). România a preluat, la 15 septembrie 2019, de la Polonia, preşedinţia Comunităţii Democraţiilor, pe care o va exercita până la data de 15 septembrie 2021.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel