MAE: Cooperarea româno-armeană, abordată în întâlnirea dintre ministrul Mănescu şi ambasadorul Minasyan

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Nicole Mănescu, a avut miercuri o întrevedere cu ambasadorul Republicii Armenia în România, Sergey Minasyan, întâlnire care a prilejuit discuţii despre stadiul actual şi perspectivele cooperării româno-armene.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis, miercuri, Agerpres, a fost exprimată satisfacţia pentru evoluţia cooperării bilaterale şi sprijinul pentru dezvoltarea, în continuare, a contactelor interumane şi pentru amplificarea relaţiilor şi în alte domenii. 'În acest sens, a fost subliniat potenţialul existent în domeniul economic, deschiderea zborului direct Bucureşti-Erevan, în primăvara anului curent, fiind apreciat drept un proiect comun de succes, de natură să potenţeze relaţiile economice.

Cei doi interlocutori au subliniat interesul pentru organizarea unei noi sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale româno-armene pentru cooperare comercială, economică şi tehnico-ştiinţifică, în a doua jumătate a anului 2019. De asemenea, au fost evocate posibilităţile de intensificare a dialogului, inclusiv la nivel parlamentar', se arată în comunicat. Ministrul Mănescu a reiterat susţinerea pentru procesul de reforme democratice, precum şi pentru valorificarea, inclusiv în relaţiile bilaterale, a oportunităţilor oferite de noul cadru de cooperare dintre Armenia şi Uniunea Europeană (Acordul de Parteneriat Cuprinzător şi Amplificat, CEPA).

În cadrul întrevederii, ambasadorul armean a adresat felicitări României pentru exercitarea cu succes a mandatului de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene şi a mulţumit pentru buna colaborare avută cu partea română, inclusiv în contextul Parteneriatului Estic al UE, se menţionează în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel