MAE avertizează:  Grecia pate modifica fără preaviz condiţiile de intrare în țară

Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetățenii români că autorităţile din Grecia pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene, în funcţie de numărul de noi cazuri de coronavirus ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Pe de altă parte, MAE urmăreşte evoluția cu privire la tranzitul cetăţenilor români prin punctul de trecere a frontierei Kulata - Promachonas (Bulgaria - Grecia) şi continuă dialogul cu autorităţile elene pentru identificarea de soluţii necesare reducerii timpului de aşteptare la vamă.

Reprezentantul Consulatului General al României la Salonic, aflat la acest punct vamal, anunța, luni la amiază, că șirul de autovehicule aflat în aşteptare pentru intrarea în Grecia se întindea pe o lungime de sub 3 kilometri, timpul de aşteptare fiind de aproximativ o oră şi jumătate.

MAE precizează că este important ca cetăţenii români să completeze un formular electronic (Passenger Locator Form) disponibil la adresa https://travel.gov.gr, cu cel puţin 48 de ore anterior deplasării, şi să obţină în timp util codul de confirmare a înregistrării, cod care va trebui prezentat la frontieră, în format digital sau tipărit.

Luni dimineață, purtătoarea de cuvânt a MAE specifica pentru cetățenii români că singurul punct oficial deschis pentru ei, în vederea intrării în Grecia, este cel de la Promachonas. Punctul de frontieră Makaza, aflat mai la est, deci mai util pentru românii care vor să ajungă în insula Thassos, nu este oficial deschis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel