MAE, anunţ despre elevii din Iaşi aflaţi în Sri Lanka

MAE
MAE

Grupul de elevi de la un liceu din Iaşi aflat într-un schimb de experienţă în Sri Lanka a revenit în siguranţă în România, marţi, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Elevii au beneficiat de sprijinul reprezentanţilor Ambasadei României la Colombo şi al Consulatului Onorific al României la Kandy, fiind escortaţi de poliţia locală până la Aeroportul Internaţional din Colombo, arată un răspuns al MAE la solicitarea AGERPRES.

Totodată, pentru facilitarea conexiunii către Bucureşti, cetăţenii români au primit sprijin din partea Ambasadei României la Doha.

Reprezentanţii Ambasadei României la Colombo au menţinut legătura în permanenţă cu autorităţile locale şi cu cetăţenii români, aceştia fiind în afara oricărui pericol.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: 0094 11 2676520 apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0094 777 88 2539.

Celulă de Criză a MAE

Ambasada României la Colombo menţine situaţia în atenţie, fiind în contact cu cetăţenii români aflaţi pe spaţiu şi cu autorităţile locale, pentru acordarea de asistenţă consulară.

Celula de Criză a MAE îşi continuă activitatea şi se vor transmite noi date pe măsură ce vor fi obţinute şi transmise de către Ambasada României la Colombo - Sri Lanka.

Bilanţul atentatelor de duminică din Sri Lanka a ajuns marţi la 310 morţi, după ce mai mulţi răniţi au decedat din cauza rănilor, a anunţat poliţia locală, care a efectuat noi arestări, potrivit AFP.

Autorităţile au reţinut până în acest moment 40 de persoane în ancheta asupra acestor atacuri atribuite unei mişcări islamiste locale, National Thowheeth Jama'ath (NTJ), a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Ruwan Gunasekera.

VEZI ŞI Atentat în Sri Lanka. Reacţiile concurenţilor de la Asia Express

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel