MAE a anunțat dacă sunt români printre victimele atacului armat din Germania

MAE a anunţat dacă sunt sau nu români printre victimele atacului armat din Germania care a avut loc vineri. 

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, la solicitarea Mediafax, că nu există români printre victimele atacului armat care a avut loc, vineri după-amiază, într-un orășel situat în centrul Germaniei. Instituția mai precizează că nu au fost înregistrate solicitări de asistență consulară.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Stuttgart, a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la incidentul produs la data de 24 ianuarie 2020 în orașul Rot am See, Republica Federală Germania și eventuala existență a unor cetățeni români printre persoanele afectate. Autoritățile locale au confirmat faptul că nu există cetățeni români printre persoanele afectate”, au transmis reprezentanții MAE, vineri, la solicitarea Mediafax.

Ce au mai precizat reprezentanţii MAE

De asemenea, reprezentanții ministerului au adăugat că la nivelul Consulatului General al României la Stuttgart nu au fost recepționate solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest incident. Mai multe persoane au fost ucise într-un atac armat produs vineri după-amiază într-un orăşel situat în centrul Germaniei, afirmă surse citate de presa germană. Incidentul armat a avut loc în orăşelul Rot am See, situat la aproximativ 100 de kilometri de Nürnberg.

Un individ a deschis focul, omorând mai multe persoane şi rănind altele. Autorităţile germane analizează ipoteza unei drame familiale în cazul atacului armat din Germania, afirmă surse din cadrul comisiei de anchetă citate de publicaţia Bild.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel