Maduro-Venezuela. SUA, cerere către toate țările

Dan Carp / 26 ian 2019 / 19:59
Trump și Pompeo
Trump și Pompeo

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, le-a cerut sâmbătă tuturor ţărilor să pună capăt tranzacţiilor lor financiare cu regimul venezuelean al lui Nicolas Maduro, oficialul american exprimându-se în cadrul unei întâlniri cu presa, pe marginea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, relatează AFP.

Ţările care recunosc legitimitatea opozantului Juan Guaido pentru a conduce Venezuela trebuie ''să-şi deconecteze sistemele financiare cu regimul Maduro şi permită activelor care aparţin poporului venezuelean să meargă la gestionarii legitimi ai acestui stat'', a decclarat Pompeo, după ce a părăsit Consiliul de Securitate al ONU fără să aştepte luarea de cuvânt a omologului său venezuelean, Jorge Arreaza.

Pompeo a făcut apel sâmbătă la ONU către toate statele ''să fie de partea forţelor libertăţii'' din Venezuela conduse de către opozantul Juan Gzuaido, apel lansat în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU pe care Rusia a încercat în zadar s-o împiedice.

''Nu ne testaţi determinarea'', a declarat şeful diplomaţiei americane la adresa lui Maduro, pe tema protecţiei ce trebuie acordate diplomaţilor americani în Venezuela a căror expulzare a fost ordonată. Nicolas Maduro conduce ''un stat mafiot nelegitim'', a mai spus Pompeo.

[citeste si]