MADR, reuniune a Comisiei de înregistrare a soiurilor de plante agricole şi horticole

Agricultura
Agricultura

Comisia de înregistrare a soiurilor de plante agricole şi horticole se va întruni joi pentru a propune acceptarea soiurilor în vederea înscrierii în Catalogul oficial, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. 

"Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale informează că, în data de 28 martie 2019, se întruneşte Comisia de înregistrare a soiurilor de plante agricole şi horticole, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Reuniunea va avea loc la sediul Institutului de Stat pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor, iar Componenţa comisiei a fost aprobată de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, fiind formată din reprezentanţi MADR, ai ISTIS şi profesori universitari", se arată în comunicatul MADR. 

Soiurile propuse comisiei pentru înregistrare şi-au încheiat ciclul experimental în anul 2018 şi corespund criteriilor stabilite de legislaţia în vigoare, "sunt distincte, uniforme şi stabile", iar soiurile din speciile de culturi de câmp posedă valoare agronomică şi de utilizare satisfăcătoare. Pe baza documentaţiei tehnice prezentate, comisia de înregistrare propune acceptarea soiului pentru înscriere în Catalogul oficial, cu o majoritate simplă. Propunerile comisiei, sub forma unui proces verbal de şedinţă, se aprobă de către ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale. 

Odată cu aprobarea procesului verbal de înregistrare, soiurile pot fi comercializate, având acelaşi regim ca şi cele înscrise şi publicate în Catalogul oficial, precizează MADR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel