MĂDĂLIN VOICU, reacție după ce LEGEA AMNISTIEI ȘI GRAȚIERII A FOST RESPINSĂ

Legea amnistiei şi graţierii a fost respinsă de deputaţii din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. Actuala majoritate este de acord cu cererea făcută de Klaus Iohannis, câştigătorul alegerilor prezidenţiale. Unul dintre inițiatorii legii, Mădălin Voicu, a comentat acest subiect pentru DC News.

VEZI ȘI: Ciutacu DISTRUGE euforia creată în jurul lui Iohannis după ce a fost ales președinte

"Noi nu ne mai simțim părinții legii amnistiei și grațierii pentru că i-au fost schimbate anumite paragrafe. Legea nu ne mai aparține. Este la fel ca în cazul lui Ticu Dumitrescu, inițiatorul Legii Deconspirării Securității și al Legii Lustrației. Noi am propus să fie grațiați oamenii cu pedepse mici, cu pedepse de la unu la patru ani. Acum s-a schimbat și este vorba despre pedepse de la unu la șapte ani. Oricum, dacă legea aministiei și grațierii a fost respinsă, nu este nicio problemă... Săptămâna viitoare poate veni cineva cu o altă inițiativă", a spus Mădălin Voicu pentru DC News.

Legea amnistiei şi graţierii a fost iniţiată în februarie 2013 de către Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Cei doi susţineau că e nevoie să fie graţiaţi cei condamnaţi pentru infracţiuni minore pentru că închisorile sunt supraaglomerate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel