Macron, despre FURIE, în discursul de Anul Nou: A spus un lucru

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

"Furia" aşa-numitelor "veste galbene" a arătat că "nu suntem resemnaţi", a declarat luni seară Emmanuel Macron în discursul său de Anul Nou, relatează AFP.

Președintele francez a apreciat că "rezultatele" reformelor începute la debutul mandatului "nu pot fi imediate şi nerăbdarea pe care o împărtăşesc nu ar justifica nicio renunţare".

Fără a face referire la "vestele galbene", Macron a evocat în alocuţiunea sa "mari diviziuni şi o furie care vine de departe: furie împotriva nedreptăţilor, a cursului unei mondializări uneori de neînţeles, a unui sistem administrativ devenit prea complex şi căruia îi lipseşte bunăvoinţa, furie şi împotriva schimbărilor profunde care ridică întrebări privind identitatea şi sensul societăţii noastre".

"Această furie a spus un lucru, după părerea mea, oricare ar fi fost excesele şi abuzurile sale: nu suntem resemnaţi. Ţara noastră vrea să construiască un viitor mai bun, având la bază capacitatea noastră de a inventa noi moduri de acţiune şi de a fi împreună. Asta este în ochii mei lecţia lui 2018", a mai spus Emmanuel Macron. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel