LOVITURĂ pentru Macovei în PE în timp ce îl acuza pe Ministrul Justiției de minciună

Monica Macovei a luat cuvântul în Parlamentul European acolo unde s-a dezbătut miercuri, în plenul de la Strasbourg, situaţia justiţiei din România ca urmare a modificărilor la legile justiţiei făcute de coaliţia PSD-ALDE.

În timp ce vorba despre situația din România privind justiția, Monicăi Macovei i-a fost tăiat microfonul pentru că a depășit timpul alocat pentru a-și putea susține punctul de vedere.

"Românii au strigat că vor justiție, nu corupție. Asta vrem și noi! PSD și ALDE vor să ne scoată din Europa. Ministrul Justiției minte cu nerușinare spunând că modificările vor transpune directive europene. La noi prezumția de nevinovăție este mult mai protejată decât prevede directiva. Nu este adevărat! (...) Ce vor să facă prin modificările Codurilor Penale? Este foarte important pentru statele membre UE pentru că va fi afectată cooperarea judiciară transfrontalieră, va fi afectată o infracțiune comisă într-un alt stat sau comisă în România care va deveni paradisul infracționalității.

De exemplu, vor ca o investigație să înceapă doar după ce o persoană este informată că este investigată. Adică primești o plângere, îl suni pe X și îi spui: 'vezi că am primit o plângere pentru corupție'. Mai poți să îi faci flagrant? Mai poți să investighezi? Nu! S-a terminat! O altă modificare: vor fi șterse dovezile din calculatoare privind alte infracțiuni. Dacă descoperi filme cu pornografie infantilă va trebui să le arunci la coș. Nu vei putea să le modifici. De asemenea, camerele de luat vederi din locurile publice nu vor mai putea funcționa ca mijloace de probă. Vorbesc pentru țara mea, nu pentru partid", a zis Monica Macovei. Ulterior, i s-a tăiat microfonul pentru că a vorbit mai mult decât era timpul acordat pentru acest lucru.

[citeste si]

Introducerea pe agenda Parlamentului European a unei dezbateri pe tema modificărilor aduse la adresa justiției a fost propusă de grupul Verzilor/Alianței Libere Europene din Parlamentul European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel