Macovei, în PE, despre politicienii români: LICHELE, HOȚI. Nu se mai poate așa!

Monica Macovei
Monica Macovei

În aceste zile, oamenii au putut vedea, în Parlamentul European, o expoziție de fotografii realizate la protestele antiguvernamentale din România. Evenimentul a fost organizat de doi deputați europeni, Monica Macovei și Sven Giegold. Vernisajul expoziției a avut loc în 30 ianuarie.

În cadrul evenimentului, a luat cuvântul și Monica Macovei care a nu a ratat ocazia pentru a vorbi despre "lichele și hoți", referindu-se la politicienii români.

VEZI ȘI: Chirilă, în Parlamentul European cu MACOVEI, CERE mobilizarea Europei pentru a opri CRUCIADA din România

"Oameni liberi, sunteți gata? Toți cei care ați venit la această expoziție sunteți oameni liberi. În primul rând, sunteți tineri liberi din toată România și din toată lumea. Tinerii au văzut că România este în întuneric. Ei au văzut că în Palatul Victoria, unde se află Guvernul, este beznă, deși, pe afară, este împodobit ca bradul de Crăciun. Și atunci, tinerii au decis să aprindă luminile în fața Palatului Victoriei. Mai departe, au văzut că și la Parlament este multă beznă. S-au dus și acolo să aprindă luminile.

Ce au transmis tinerii care au fost alături de ei? Au scandat, mai întâi: 'noaptea, ca hoții!', apoi au scandat: 'noaptea hoți, ziua mafioți'. Au spus de ce protestează: 'nu vrem să fim o nație de hoți. Ne-am săturat cât ne-ați furat'. Au arătat că înțeleg foarte bine ce se întâmplă în România, de ce ies în stradă și pentru ce ies în stradă. Oamenii au mai strigat: 'Vrem justiție, nu corupție!'.

[citeste si]

Aceasta este generația care va schimba România și care va lumina România. Este o generație care a înțeles că nu se mai poate așa: cu lichele, cu hoți și că trebuie să mergem înainte în lumină; și de aceea, au aprins luminile. Imaginea pe care o transmit aceste fotografii expuse în Parlamentul European este despre un popor vibrant, despre oameni puternici care înțeleg ce se întâmplă în România, care își asumă orice risc pentru a schimba țara", a zis Monica Macovei.

Fotografii cu impact

Una dintre fotografiile expuse la Bruxelles ni-i înfățișează pe Florin Iordache, Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu îmbrăcați în zeghe. Așadar, putem spune că Monica Macovei i-a adus pe acești lideri la Bruxelles. În alte imagini vedem tricolorul format din miile de persoane care au participat la proteste, dar și steagul UE, respectiv steagul României. Expoziția nu conține multe fotografii, dar sunt cele mai puternice din punct de vedere al impactului care vor să arate cât de multă instabilitate există în România din cauza guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel