Macovei, daune morale. Remeş şi Sassu, buni de plată

Monica Macovei
Monica Macovei

Judecătoria Sectorului 2 a decis ca fostul director al SRTv Alexandru Sassu şi fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeş să îi plătească europarlamentarului Monica Macovei daune morale de 6.000 de euro. 

"Admite în parte cererea de chemare în judecată. Obligă pârâtul Sassu Alexandru la plata către reclamantă a sumei de 4.000 euro, în echivalent în lei la data plăţii, cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul Remeş Decebal Traian plata către reclamantă a sumei de 2.000 euro, în echivalent în lei la data plăţii, cu titlu de daune morale.

Respinge capătul de cerere având ca obiect obligarea pârâţilor, pe cheltuiala lor, la publicarea hotărârii judecătoreşti în publicaţiile 'Evenimentul Zilei', 'Libertatea' şi 'România Liberă', ca neîntemeiat. Obligă pârâtul Sassu Alexandru la plata către reclamantă a sumei de 1.850 de lei reprezentând cheltuieli de judecată.

Obligă pârâtul Remeş Decebal Traian la plata către reclamantă a sumei de 1.850 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti", se arată în decizia instanţei. 

În octombrie 2007, TVR 1 a difuzat o înregistrare video cu momentul în care Decebal Traian Remeş primea de la fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan un plic, în care procurorii DNA susţineau că se afla mita de la omul de afaceri Gheorghe Ciorbă. 

În februarie 2013, Decebal Traian Remeş a fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarul "Caltaboşul", fiind eliberat condiţionat după un an de zile. 

Ulterior, în noiembrie 2016, Alexandru Sassu a afirmat la un post de televiziune că Monica Macovei este cea care a adus în TVR caseta cu "flagrantul" lui Traian Decebal Remeş, iar acesta din urmă a anunţat că o va da în judecată pe Macovei. 

Monica Macovei a deschis un proces împotriva celor doi şi a avut câştig de cauză, însă decizia Judecătoriei Sectorului 2 nu este definitivă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel