Macedonia, scandal Parlament. Protestatarii au bătut politicienii până la sânge

Parlamentul macedonean a fost invadat joi de numeroși manifestanți iar mai mulți deputați ai opoziției au fost atacați, printre care și liderul partidului social-democrat (SDSM), Zoran Zaev, transmite EFE.

Liderul opoziției de stânga, Zoran Zaev, și cel puțin nouă alți oameni au fost răniți după pătrunderea joi a protestatarilor în Parlamentul de la Skopje, o corespondentă AFP văzându-l pe Zaev cu fața însângerată, în haosul care a urmat intrării în clădire a simpatizanților partidului de dreapta VMRO-DPMNE al fostul premier Nikola Gruevski.

Manifestanții fluturau steaguri macedonene și cântau imnul național. Cel puțin o persoană mascată a fost văzută în clădire pe imaginile difuzate de o televiziune locală, TV Nova, transmite AFP.

"Condamn în termenii cei mai puternici atacurile contra deputaților la Skopje. Violența nu-și are locul în Parlament", a scris comisarul european pentru extindere, Johannes Hahn, pe contul său de Twitter.

Potrivit EFE, protestatarii au intrat în forul legislativ după ce s-a aflat că SDSM împreună cu trei partide albaneze cu reprezentare parlamentară au ales un nou președinte al parlamentului după finalul sesiunii regulamentare.

Atât social-democrații, cât și Uniunea Democratică pentru Integrare (DUI) și Alianța pentru Albanezi (BESA) au anunțat numirea lui Talat Xhaferi ca nou președinte al Camerei.

Formațiunea conservatoare VMRO-DPMNE, condusă de fostul prim-ministru Nikola Gruevski, a calificat această alegere ca "lovitură de stat" deoarece sesiunea parlamentară se terminase și pentru că de la alegerile din decembrie nu s-a putut constitui un nou guvern, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel