EXCLUSIV  Mașină FURATĂ în stil mafiot. Documente cu Legile Justiției, în portbagaj. Deputatul Rădulescu, incident ȘOCANT

Deputatul Cătălin Rădulescu (PSD) a povestit în exclusivitate pentru DC News un incident care a avut loc recent. Tocmai după ce a adus modificări la Legea Justiției, mașina deputatului, o mașină de ultimă generație cu sisteme speciale, a fost furată împreună cu documente la Legea Justiției din fața locuinței sale, o zona ultracentrală. Mai mult, importatorul i-a transmis că există riscul de a fi modificat softul astfel încât să se producă accidente.

Deputatul Cătălin Rădulescu ne-a precizat că de trei ani a închiriat un apartament lângă Parlament, zonă ultracentrală, în blocul din fața Parlamentului, pentru a avea siguranță împotriva hoților, dar și pentru a fi aproape de locul de muncă. O zonă monitorizată și verificată la cel mai înalt nivel în centrul Bucureștiului. 

Și totuși se pare că lucrurile nu stau chiar așa.

Un prim incident înainte de dispariția subită a mașinii cu documente în ea

Deputatul amintește de un episod care a avut loc acum un an. Acesta sublinează că deși de trei ani nimeni nu i-a furat vreodată mașina, acum un an după incidentul cu Valeriu Zgonea (nr. - când Cătălin Rădulescu i-a cerut vocal demisia din partid), în luna iulie, deputatul și-a găsit mașina cu opt glonațe de cauciuc trase în geam. A trecut un an și jumătate fără să primească nicio lămurire.

Însă se pare că lucrurile au escaladat și conduc spre coincidențe cel puțin suspecte. Cătălin Rădulescu povestește că ”de două luni fratele meu mi-a dat mașina lui pentru că a mea are probleme la motor. Este un Range Rover nou, ultima generație, este făcut pe comandă, nu de serie. Mașina are câteva aplicații speciale”.

Potrivit liderului PSD, importatorul i-a transmis faptul că ”o astfel de mașină nu poate fi furată de hoți deoarece are un sistem special. Nu poate fi pornită fără cheie, iar în cazul în care spargi geamul și pătrunzi în mașină, în momentul repectiv, într-o fracțiune de câteva secunde se blochează ușile automat și rămâi blocat în mașină”.

Cătălin Rădulescu continuă și povestește pentru DC News un incident cel puțin controversat. În cursul zilei de ieri, după două luni în care a lucrat cu mai mulți profesori universitari de drept, foști judecători sau procurori, a adus în Parlament 10 inițiative pentru modificarea Codului penal, Codului de procedură penală și Legile justiției. Modificările au fost aduse după ce deminitarul s-a consultat și cu Tudorel Toader, ministrul Justiției.

Furt în stil mafiot

Ca o coincidență, tocmai ieri, cu toate documentele în portbagaj, mașina deputatului a dispărut în mod subit din fața locației ultracentrale, într-o zonă în care se mai aflau nenumărate mașini de lux, susține diplomatul.

”Mai mult decât atât. Mașina are un sistem pe cheie, un fel de telecomandă la purtător, pe care, dacă îl apeși de două ori se activează acest sistem automat ce nu permite hoților să pătrundă în mașină. Exact aseară, după toată tevatura de la Camera Deputaților, exact aseară, cu toate documentele în mașină, dimineață mașina a dispărut”, spune Cătălin Rădulescu. Deputatul precizează că a sunat imediat la 112, a informat ministrul de Interne, dar și pe Liviu Dragnea.

”Nu am auzit alarma, nu s-a spart niciun geam, nu a fost niciun fel de urmă. Polițiștii, oameni profesioniști cărora chiar le-am mulțumit, și-au făcut treaba. Mi s-a explicat să singurul mod prin care se poate fura o mașină atât de sofisticată este numai printr-un sistem de clonare a cheii. Adică doar cineva foarte profesionist care dacă vrea să-ți pătrundă în mașină sau să-ți ia mașina are nevoie de un sistem de clonare a cheii. Adică vine cu o mașină aproape de mașina ta, sau e nevoie de un individ aproape de tine, ca mai apoi cu un sistem clonează cheia, ulterior îți blochează cheia cu un calculator”, continuă Cătălin Rădulescu care sublinează că a fost urmărit și că este cel puțin stranie coincidența în care i-a dispărut maișina împreună cu documentele ce priveau modificările aduse Legii justiției.

În prezent, anchetatorii verifică camerele de monitorizare din București de la locația deputatului și încearcă să depisteze traseul mașinii după ce a fost furată. Totodată, Poliția de Frontieră a fost sesizată.

Modificarea softului, posibilă tentativă de asasinat

Ceea ce este cel puțin îngrijorător este relatarea importatorului care i-a comunicat deputatului că mașina nu putea fi furată decât cu un sistem special. Mai mult, pe softul maișinii se poate aplica un sistem care la viteză de peste 100 km/h poate schimba direcția în sensul opus în care virează șoferul sau poate opri motorul generând răsturnarea mașinii.

Totodată, deputatul PSD spune că importatorul i-a comunicat că în momentul în care mașina va fi găsită trebuie neapărat solicitată o comisie tehnică cu ingineri care să verifice dacă nu s-a umblat la softul mașinii pentru a nu provoca un accident, comisie la care trebuie să asiste și poliția care trebuie să verifice dacă în mașină au fost amplasate microfoane sau camere.

”Dacă s-a ajuns până aici încât să aflu că dacă îmi găsesc mașina pot să mor subit doar pentru că am vrut să aduc niște modificări la Legile Justiției, atunci situația este foarte gravă. Acum un an am găsit gloanțe de cauciuc în geam, chiar dacă m-am îngrijorat puțin, de data aceasta nu mai sunt atât de liniștit. Nu mai cred în coincidențe. Nu mai cred că niște hoți, din toate mașinile de lux, exact lângă Parlament unde nu s-a furat niciodată nicio mașină, tocmai pe mine m-au furat fără să se audă nicio alarmă, niciun geam spart. E deranjant și e foarte periculos”, transmite Cătălin Rădulescu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel