Lupta împotriva COVID-19. ONU: Cel mai mare efort din ISTORIE, în sănătatea publică

Secretarul general al ONU a anunțat că lupta cu COVID-19 va necesita cel mai mare efort în sănătatea publică din istorie.

Dezvoltarea instrumentelor necesare combaterii noului coronavirus la nivel mondial presupune alocarea a 40 de miliarde de dolari, a declarat luni, la Bruxelles, secretarul general al ONU Antonio Guterres în cadrul unei conferinţe internaţionale a donatorilor, relatează dpa.

"Va fi nevoie de cel mai mare efort în sănătatea publică din istorie", a subliniat secretarul general al Naţiunilor Unite.

El a salutat promisiunile de finanţare anunţate luni care vizează atingerea unui prag iniţial de 7,5 miliarde euro (8,2 miliarde de dolari), numind acest lucru o plată în avans pentru dezvoltarea noilor instrumente în ritmul necesar. 

Dar pentru a ajunge la toată lumea, peste tot, va fi necesar probabil de cinci ori mai mult decât suma respectivă, a adăugat Guterres, care a menţionat că la sfârşitul lunii mai va avea loc o nouă conferinţă în cadrul căreia vor fi anunţate angajamente în acest sens, citează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel