Luna, mituri şi legende. Ce se întâmplă dacă te tunzi când este Lună plină

Luna
Luna

Luna joacă un rol important în numeroase legende, peste tot în lume. Singurul satelit al Pământului a fost întotdeauna înconjurat de mister,  mai ales atunci când este lună plină. 

Din cele mai vechi timpuri, luna a fost relaţionată cu sănătatea, fertilitatea, agricultura și comportamentul animalelor. Acestea sunt câteva dintre miturile și legendele care au s-au format în jurul Lunii. 

Fertilitatea. Unele civilizații au crezut că luna a determinat momentul în care femeile ar putea rămâne însărcinate. Totul este doar un mit. Luna nu influenţează deloc şansele ca o femeie să rămână însărcinată. 

Un alt mit este acela că luna plină determină o creştere a naşterilor. Studii recente au arătat puține dovezi statistice între aceste două fapte.

Conform credinței populare, dacă doriți ca părul să crească mai repede, trebuie să vă tundeţi când este semilună. De asemenea, se zice că dacă aveţi părul deteriorat este cel mai bine să-l tundeţi în zilele cu lună plin. Nu există nici un studiu științific care să asigure influența Lunii în îngrijirea părului.

Alte mituri şi legende create în jurul Lunii

Agricultura. Se zice că luna plină ajută plantele să crească mai repede. Nu există studii oficiale care dovedesc acest lucru.

Lupii și luna. Urletul lupilor este de obicei asociat cu luna plina. Această credință a dus la alte legende, cum ar fi cea a vârcolacilor. Cu toate acestea nu există nici o dovadă că Luna are vreo legătură cu urletele lupilor. 

Într-adevăr, luna plină afectează comportamentul animalelor, dar nu într-un mod mistic, ci pentru simplul motiv că luna plină produce mai multă lumină. Unele animale profită de aceasta pentru a vâna. În general, majoritatea sunt mai active.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel