Ludovic Orban, primul mesaj după ce Guvernul său a trecut

Ludovic Orban a transmis primul mesaj, în Parlament, după ce Guvernul său a trecut.

UPDATE: "România are un Guvern legitim care a obitnut votul de încredere al Parlamentului. În ciuda unui boicot penibil şi ruşinos făcut de două formaţiuni politice, fapt fără precedent în democraţia românească în ultimii 20 de ani, s-a întrunit o majoritate parlamentară care a acordat votul de încredere pentru Guvernul nostru.

Le mulțumesc partenerilor noștri care au fost alături de noi la moțiunea de cenzură și parlamentarilor care au luat decizia, în ciuda boicotului PSD și Pro România, care au pus pe primul loc binele României să fie prezenți și să voteze învestirea Guvernului. Ne bazăm pe ei în continuare în dezbaterea parlamentară a tuturor proiectelor înscrise în programul de guvernare. Suntem pregătiți să începem în forţă activitatea. După depunerea jurământului, vom avea o şedinţă informală la Palatul Victora. Vom stabili toate deciziile importante care trebuiesc luate, să fie pregătite pentru şedinţa de Guvern ", a declarat Ludovic Orban.

"Ar trebui să le fie ruşine"

"După părerea mea, ar trebui să le fie ruşine. Nu mai ţin minte o procedură de investire a unui guvern în care preşedinţii celor două Camere să refuze să îşi exercite atribuţiile. Din punctul meu de vedere, un astfel de comportament nu are ce căuta într-o Românie normală", a mai spus Orban.

"Sunt situaţii în care este posibil să folosim şi procedura angajării răspunderii, cum este prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii care prevede pensionarea anticipată a aproximativ 2.800 de magistraţi. (...) Dacă nu se va putea adopta prin procedură parlamentară normală, este posibil să angajăm răspunderea", a spus Orban, la Palatul Parlamentului.

Salariul minim 

"Cu siguranţă vom adopta o hotărâre de Guvern care să stabilească creşterea salariului minim după o analiză profundă şi serioasă care poate fi făcută într-un timp scurt şi după consultarea partenerilor sociali", a adăugat Ludovic Orban.

Candidat comisar european

"Vom lua decizia de desemnare a unui candidat cât mai repede posibil, cu consultarea preşedintelui României şi solicitând audierea în Parlamentul României. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume. De şase luni, fostul Guvern a refuzat să audă toate somaţiile transmise atât de noi cât şi de alţi parteneri din opoziţie să nu depună candidatura Rovanei Plumb, a lui Nica", a declarat Orban.

_____________________________________________________________________________________

"Vă mulţumesc şi aveţi încredere în noi", a spus Ludovic Orban, în Parlament.

Gvernul Orban a trecut cu 240 de voturi. Anunțul oficial a fost făcut de Marilen Pirtea, de la PNL. Parlamentul a votat pentru învestirea Guvernului Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel