Ludovic Orban: Nu poți să condiționezi PNL de lucruri pe care nu le poate face PNL

Roxana Neagu / 18 oct 2019 / 15:42

Președintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că nu poate fi condiționat PNL de lucruri pe care nu le poate face. Afirmațiile au fost făcute după negocierile cu USR. 

”Nu poți să condiționezi PNL de lucruri pe care nu le poate face PNL. Nu putem decât să facem ceea ce am făcut până acum în ultimii trei ani de zile, să susținem anumite puncte de vedere. Și-n privința mediului, de exemplu, posibilitatea ca organizațiile neguvernamentale să poată să fie custozi în parcurile naționale. Împreună am atacat la CCR și am și câștigat. Astea sunt puncte în care noi deja ne-am înțeles, iar, eu vă spun sincer, eu cred că lucrurile sunt foarte simple. Suntem parteneri nu de ieri, de astăzi.” a afirmat Ludovic Orban. 

Liderul PNL a mai afirmat, după negocierile cu USR, că sunt niște parteneri care s-au angajat într-o bătălie împotriva PSD ”prin care am oprit împreună Codul Penal, Codul de Procedură Penală, o mulțime de inițiative pe care le-am atacat împreună la CCR”. 

Contez pe susținerea USR în învestirea Guvernului. Nu pot să-mi imaginez că ar putea, un partid de opoziție, care a fost alături de noi atâta timp, care a luptat împotriva PSD, că ar putea să contribuie în vreun fel în menținerea la Palatul Victoria a Vioricăi Dăncilă, candidatul la președinția României din partea PSD și să-i creeze vreo formă de... așa... Ca să nu mai spun că, repet, în fiecare zi în care acest guvern demis nelegitim rămâne la putere, se întâmplă o mulțime de nenorociri care afectează România.” a mai afirmat el.