Ludovic Orban, mesaj pentru Grindeanu. Apel pentru PSD

 Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a cerut premierului Sorin Grindeanu o demisie de conştiinţă, iar parlamentarilor social-democraţi le-a solicitat să nu voteze propunerile legislative introduse în mod "forţat", luni, pe ordinea de zi a mai multor comisii parlamentare. 

"PSD trădează interesele fundamentale ale românilor, pentru a-şi rezolva răfuielile de clan din interiorul partidului. PNL se va bate cu toate armele împotriva trocurilor făcute de clanul Dragnea cu cei de la UDMR. Facem, în acelaşi timp, apel către cel care se cramponează de funcţia de premier. Îi cer lui Sorin Grindeanu o demisie de conştiinţă, care ar putea împiedica săvârşirea actului de trădare. De asemenea, în cazul în care Sorin Grindeanu nu înţelege situaţia şi refuză această demisie, le cer parlamentarilor PSD să nu se contamineze de nebunia liderului lor şi le cer să nu voteze propunerile legislative introduse forţat pe ordinea de zi de preşedintele PSD", a precizat liderul PNL.

El a adăugat că liberalii vor folosi toate mijloacele procedurale, legale şi constituţionale pentru a împiedica adoptarea acestor propuneri legislative. "PNL va lupta cu toate armele constituţionale şi legale pentru a împiedica adoptarea acestor acte de trădare", a spus Orban. 

În opinia acestuia, în cazul în care Sorin Grindeanu pune în prim plan interesele fundamentale ale României, nu poate face altceva decât să îşi dea demisia. 

"Dacă pune mai presus de interesele sale personale, meschine, interesele fundamentale ale naţiunii române, nu poate să facă altceva decât să îşi dea demisia pentru a rupe lanţul care leagă parlamentarii PSD de trocul politic făcut de Dragnea cu cei de la UDMR", a arătat Orban. 

Despre legile UDMR

Comisiile juridică, pentru drepturile omului şi pentru administraţie ale Camerei Deputaţilor au amânat, luni, discuţia pe marginea proiectului de lege iniţiat de UDMR care prevede scăderea pragului de la 20% la 10% în cazul numărului de persoane aparţinând minorităţii naţionale dintr-o localitate necesar pentru ca autorităţile să asigure folosirea limbii materne. Marţi se reiau dezbaterile. Camera Deputaţilor este primul for sesizat, iar Senatul este decizional. 

Totodată, Comisiile pentru administraţie şi pentru drepturile omului din Senat au acordat, luni, raport comun favorabil cu amendamente propunerii legislative prin care ziua de 15 martie este consacrată ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România, urmând ca angajaţilor maghiari să li se acorde o zi liberă pentru a participa la manifestări. 

De asemenea, actul normativ prevede că Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune pot transmite, în cadrul unor emisiuni speciale, aspecte de la aceste manifestări. 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că intrarea în dezbatere, luni, a unor proiecte legislative ale Uniunii la comisiile parlamentare nu are nicio legătură cu negocierile asupra moţiunii de cenzură şi că a fost stabilit de la începutul anului că respectivele proiecte vor fi adoptate în această sesiune, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel