Urmărește emisiunea live


Ludovic Orban, măsuri în forță după venirea la putere

orban
orban

Liderul liberal, Ludovic Orban, a anunțat că nu va mai tolera menținerea ajutoarelor sociale la cota existentă în prezent,  chiar cu riscul de a pierde voturi. 

"Trebuie să le spunem oamenilor: dacă vrei să câştigi mai mult, trebuie să munceşti mai mult sau trebuie să înveţi, să evoluezi în carieră. (...) Nu trebuie să mai promitem lucruri care nu pot fi realizate, chiar cu riscul de a pierde nişte voturi. Niciodată nu o să ne voteze toată lumea. Avem criză de forţă de muncă în România şi avem 300.000 de beneficiari ai ajutorului social care sunt înţeleşi cu AJOFM ca să le dea negaţie pentru a primi în continuare ajutorul de şomaj şi să fie în continuare armata politică a primarului în funcţie care dă ajutoarele sociale. (...) Să ştiţi că acolo unde există primari liberali numărul ajutoarelor sociale este de trei-patru, dacă nu de cinci ori mai mic. Ai noştri au mers pe ideea de a aduce investiţii, de a crea locuri de muncă, de a genera dezvoltare economică şi asta, în mod evident, până la urmă i-a dus pe oameni către relaţia normală. Dacă vrei să trăieşti, dacă vrei să ai un venit decent, trebuie să munceşti sau trebuie să ai o activitate care este utilă societăţii", a afirmat Orban la reuniunea Consiliului Naţional al PNL.

[citeste si]

De asemenea, liderul liberal a adus în discuție și reorganizarea administrativ-teritorială.

"Nu putem să continuăm cu 3.300 de unităţi administrativ-teritoriale, din care peste 2.000 nu au resursele necesare nici pentru subzistenţă, nu au capacitatea administrativă necesară pentru planuri de dezvoltare a comunităţilor. (...) Este o formă prin care guvernele şi partidele aflate la guvernare menţin captivi o serie de cetăţeni, alegători, în localităţi cu 1.000-1.500 de locuitori, care sunt dependenţi de ajutorul social. (...) Asta nu este o administraţie pentru cetăţean, ci este o administraţie pentru partidele de guvernământ", a mai adăugat Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel