OUG 3/2018. Ludovic Orban, FURIBUND: Aberație care nu poate fi acceptată!

Dan Carp / 15 feb 2018 / 22:14

Ludovic Orban, președintele PNL a comentat măsurile fiscale ale Guvernului, în emisiunea „Jocuri de putere", de la Realitatea TV.

Ludovic Orban caracterizează transferul cotribuțiilor drept un „hocus-pocus", o păcăleală.

„Asta a fost un `hocus-pocus`, cu transferul contribuțiilor. A fost o șmecherie prin care PSD-ul a vrut să-i păcălească pe oameni că le măresc salariile, dar de fapt, prin transferul contribuțiilor, să nu le mărească veniturile. Transferul contribuțiilor este una dintre cele mai aberante măsuri", a declarat președintele PNL. 

 

Măsuri „hocus-pocus" și aberante

 

Președintele PNL a criticat și Ordonanța 3, pe care a numit-o aberantă, în afara eticii fiscale și a principiilor de guvernare. 

„A venit cu Ordonanța 3, care e iar o altă aberație care nu poate fi acceptată. Încalcă etica fiscală și orice principiu de bună guvernare. Ce au făcut? Ei nu au calculat... Când au făcut transferul contribuțiilor, au redus impozitul pe venit fără să se gândească că există categorii care nu plătesc impozit pe venit. Și atunci lor, evident că le scade netul. Și aită la ce soluție au ajuns... După ce au promis ajutor de minimis, care era o aberație, au venit cu ideea atât de cretină încât niciunui om normal nu i-ar fi trecut prin cap... Pentru aceste categorii, să plătească statul asigurările de sănătate. Este aberant (...) Orice om care este angajat poate să ceară în mod legitim statului ca statul să-i plătească contribuțiile de sănătate. Mâine, cei care lucrează în salubritate pot să ceară să li se plătească contribuțiile la pensii și așa intrăm într-un carusel populist, care nu duce nicăieri", a declarat Ludovic Orban la Realitatea TV.

 

[citeste si]