Urmărește emisiunea live


Ludovic Orban a insistat să dezmintă declarațiile lui Rareș Bogdan: ”Nu există!”. Aspect mai important chiar și decât moțiunea de cenzură

Rareș Bogdan - Ludovic Orban. FOTO: Agerpres
Rareș Bogdan - Ludovic Orban. FOTO: Agerpres

Ludovic Orban a dorit să facă o precizare în emisiunea lui Silviu Mănăstire de la B1 TV, ”Dosar de politician”, prin care l-a contrazis pe Rareș Bogdan. 

Întrebat despre moțiunea de cenzură, Ludovic Orban a spus că, până la moțiune, vrea să mai facă o precizare. Declarația sa a venit în contextul în care europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a spus, la B1 TV, în aceeași emisiune, cu o seară în urmă, că Ursula von der Leyen e o plagiatoare și că ”nu vom vota altceva decât ne dictează conștiința și decât ne dictează informările”.

”PNL este membru PPE. Este un membru apreciat, respectat și un membru cu influențe la nivelul PPE, care este dreapta europeană și PPE a propus candidatul la președinția Comisiei Europene, în persoana Ursulei von der Leyen, PNL a susținut-o cu toată forța, am salutat alegerea sa și a reprezentat o victorie votul din PE. Am fost implicați cu toate resursele. Președintele Klaus Iohannis a avut un rol foarte extrem de important în întoarcerea deciziei inițiale, care-l propunerea pe Timmermans de la Socialiști președintele CE. Ursula von der Leyen are o carieră remarcabilă și noi am considerat că pregătirea și mai ales moralitatea sa sunt fără cusur” a fost precizarea lui Ludovic Orban pe care a ținut s-o facă. 

Problema de etică, acum patru ani, spune Orban

Întrebat despre acuzațiile de plagiat despre care vorbea Rareș Bogdan, președintele PNL a răspuns: ”Nu există articole sau investigație în presa germană, din ceea ce știm noi. Posibilul plagiat a fost discutat în urmă cu mai mult de patru ani. A fost tranșat de universitatea unde și-a luat doctoratul. Consiliul de etică a analizat teza de doctorat și i-a menținut doctoratul, deși erau unele paragrafe care erau considerate a fi luate fără ghilimele”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel