Ludovic Orban, nouă întâlnire cu Klaus Iohannis la Cotroceni

Premierul Ludovic Orban are, miercuri, a doua rundă de întâlniri din această săptămână cu președintele Klaus Iohannis, el urmând a fi însoțit de miniștrii Transporturilor, Economiei și Muncii, Lucian Bode, Virgil Popescu și Violeta Alexandru.

Premierul Ludovic Orban are programate, miercuri, trei întâlniri cu șeful statului, Klaus Iohannis. Întrevederile vor fi separate, cu câte un ministru. Astfel, de la ora 11.00, Orban va fi la Cotroceni alături de ministrul transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, Lucian Bode, de la ora 12.00 va fi însoțit de ministrul economiei, energiei şi mediului de afaceri, Virgil Popescu, iar de la ora 12.30 are programatăîntrevedere alături de ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Orban a avut și marți o întrevedere cu Klaus Iohannis, fiind însoțit de vicepremierul Raluca Turcan și ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș.

La întâlnirea premierului Ludovic Orban cu președintele Klaus Iohannis, marți la Cotroceni, principalul subiect al discuției fiind legat de arhitectura instituțională, în vederea unui memorandum pregătitor pentru atragerea fondurilor europene, au declarat surse guvernamentale, pentru Mediafax.

Memorandumul va pregăti terenul pentru atragerea fondurilor europene în următorul exercițiu financiar, au adăugat sursele citate. La întâlnirea de marți cu șeful statului am mai participat vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș.

Klaus Iohannis are întâlniri succesive, pe tot parcursul zilei de miercuri cu premierul Ludovic Orban, la Palatul Cotroceni

Prima întrevedere este la ora 11.00 și cu ministrul Transporturilor Lucian Bode, apoi la ora 12.00 cu ministrul Economiei Virgil Popescu. De la 12.30, Orban și Iohannis vor discuta cu ministrul Muncii Violeta Alexandru, potrivit agendei oficiale a premierului. Același subiect abordat marți va discutat și miercuri, conform surselor menționate. Printre punctele discutate s-ar putea număra și cel legat de proiectul pentru autostrada Sibiu-Pitești.

„Guvernul Orban lucrează la un nou aviz de mediu și apoi va fi demarat proiectul. Termenul până la care trebuie trimis avizul de mediu este până pe 23 februarie. Suntem în grafic”, au explicat sursele citate. Referitor la autostrada Sibiu-Pitești, ministrul Transporturilor Lucian Bode a declarat, luni, că oficialii Comisiei Europene vor primi clarificările privind proiectul în timpul solicitat, astfel încât cererea de finanțare să își urmeze parcursul normal, după ce guvernarea PSD a tratat cu dispreț solicitările Comisiei.

Fostul ministru Răzvan Cuc anunța, pe Facebook, că cei de la CE ar fi suspendat finanțarea pentru proiect și ar fi cerut lămuriri privind unele aspecte de mediu, printre care unele legate de o specie de insectă care trăiește în zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel