Ludovic Orban, afirmaţie comisar european. Victor Negrescu: Declaraţie jignitoare. Interese politice, mărunte și meschine

Victor Negrescu
Victor Negrescu

Victor Negrescu reacţionează după declaraţiile făcute de Ludovic Orban privind desemnarea comisarului european. 

"Am evitat în ultimele săptămâni să fac declarații privind numirea Comisarului European din partea României pentru că mereu am făcut tot ce am putut pentru a proteja imaginea țării noastre și pentru a susține parcursul european al României. Am tăcut cu greu când presa europeană râdea de prestația propunerii României cu ocazia audierilor pentru că important era să avem un comisar. Funcțiile sunt irelevante dacă nu suntem responsabili.

Cu toate acestea, declarația publică a lui Ludovic Orban la Congresul dreptei europene privind numirea Comisarului European este jignitoare la adresa românilor. Acesta a confirmat faptul că numirea nu a avut nimic de-a face cu competența, cu normele și legislația europeană sau cu parcursul european al României și implementarea politicilor necesare Uniunii Europene. Totul a fost ghidat de interese politice, mărunte și meschine", a scris Victor Negrescu pe Facebook.

"Mai exact prin declarația sa, președintele PNL afirmă faptul că a existat o ingerință politică realizată de PNL împotriva unor nominalizări legale din partea României și se confirmă faptul că validarea comisarului român a fost întârziată din motive politice, fără argumente, explicații legale sau motive obiective. Poate de aceea nu a existat un răspuns la nominalizarea făcută legal. Un specialist în drept european ar putea spune că o astfel de situație ar putea face obiectul unei decizii a CJUE, dar nu voi accepta niciodată să exportăm conflictele politice în exterior. Mai îngrijorat sunt de faptul că astfel de abuzuri au fost posibile și mă întreb cum va arăta pe viitor România normală condusă de dreapta.

Rămân un proeuropean convins și sunt mai decis ca niciodată să continui lupta pentru o Românie dezvoltată sustenabil într-o Uniune Europeană mai puternică, mai democratică și cu adevărat apropiată de cetățeni", afirmă Victor Negrescu.

Ce a declarat Ludovic Orban

Ludovic Orban a declarat că Guvernul Dăncilă a fost schimbat cu unul de dreaptă pentru ca România să poată oferi un comisar european de la PPE, respectiv pe Adina Vălean. Premierul a precizat că era o situație injustă, deoarece PPE nu avea majoritate pentru noua Comisie Europeană.

„Cetățenii UE au votat pentrut PPE și au oferit o victorie a PPE la nivel european. Noi am obținut majoritatea în Parlamentul European, chiar dacă socialiștii au visat, timp de o săptămână, că ar putea da președintele comisiei, chiar dacă nu au câștigat alegerile, în sfârșit, PPE a reușit să impună, cum era și normal, președintele Comisiei, dar când am numărat comisarii, am descoperit o situație nedreaptă. PPE nu avea majoritate în comisie, socialiștii aveau 10 comisari, iar PPE nouă comisari”, a afirmat Ludovic Orban, la Congresul Partidului Popular European (PPE), desfășurat săptămâna aceasta la Zagreb

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel