Ludovic Obran, împotriva autonomiei regionale

Ludovic Orban a declarat răspicat duminică faptul că se poziționează împotriva oricărei autonomii care nu are legătură cu cea locală, definită prin Constituție.

Pe ordinea de zi a Comisiei de administraţie a Camerei Deputaţilor este înscrisă pentru marţi Propunerea legislativă privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc.

Ludovic Orban, președinte al PNL, s-a declarat împotriva oricărei forme de autonomie care nu are legătură cu autonomia locală. Acesta a precizat duminică faptul că orice altă formă de autonomie este total neinspirată, cu atât mai mult ținând cont de faptul că acest lucru se petrece în anul Centenarului Marii Uniri. 

Orban: „Suntem categoric împotriva unui astfel de proiect de lege"

„România este una dintre ţările care are cele mai generoase prevederi privind respectarea drepturilor minorităţilor. Noi susţinem drepturile individuale ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale. Susţinem autonomia locală ca şi principiu în organizarea statului român, consfinţit şi de Constituţie. Suntem categoric împotriva oricărei alte forme de autonomie care nu are legătura cu autonomia locală. Ca atare, suntem categoric împotriva unui astfel de proiect de lege (...) în anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri mi se pare un proiect de lege total neinspirat, care nu va avea darul să creeze mai multă întelegere şi armonie", a spus Orban, duminică, la sediul central al PNL.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel