Lucruri interesante! Știai că se pot face cu un smartphone?!

smartphone
smartphone

Dăm telefoane, trimitem mesaje, stăm pe Facebook sau Instagram, dar mai sunt și câteva lucruri, extrem de interesante, pe care nu știați că le puteți face cu un smartphone.

BBC scrie ce putem face cu un smartphone, activități despre care, probabil, nu știați:

1. Faceți poze în timp ce înregistrați un video

Poate că nu știați că puteți face fotografii în timp ce înregistrați un videoclip. Se poate face atât pe telefoane Android, cât și pe iPhone. În primul caz, atingeți ușor ecranul în timp ce înregistrați videoclipul. În al doilea caz, trebuie să apăsați declanșatorul camerei, butonul de lângă înregistrarea video.

2. Vi se pot citi textele de pe ecran

Dacă sunteți obosit să citiți, telefonul o poate face pentru dumneavoastră. O puteți folosi pe Siri, aplicație specială pentru iPhone. Trucul este pentru SMS și WhatsApp. În cazul  Android, pentru a citi mesajele, veți avea nevoie de aplicații precum Hatomico și ReadItToMe.

3. Evitați ca alții să vă folosească aplicațiile de pe telefon

Imaginați-vă că îi arătați unui prieten telefonul dumneavoastră, dar nu doriți ca acesta să intre în anumite aplicații. Puteți configura dispozitivul astfel încât este necesar să introduceți aplicații prin parolă. De asemenea, există aplicații cum ar fi  AppLock care nu permite altora să descarce aplicații în locul dumneavoastră.

4. Puteți măsura mobila sau camera

Pentru Android trebuie să descărcați aplicații cum ar fi Bubble Level, Level whit sau Clinometer.

5. Detector de metale

Chiar dacă sună ciudat, aflați că telefonul mobil poate să vă ajute în găsirea inelului pierdut. Pe Android există o aplicație care vă permite acest lucru. Se numește ”detector de metale”, este gratuită și folosește senzorul magnetic al telefonului. Odată instalată, trebuie doar să mișcați telefonul și să sperați că suna alarma.

6. Scanarea documentelor

Există aplicații cum ar fi Genius Scan, CamScanner sau Office Lens care scanează documentele. În Android, puteți deschide aplicația gratuită Google Drive și alegeți opțiunea "Scanare" pentru a activa camera. Reglați textul pe care doriți să îl scanați și faceți captură, apoi tăiați imaginea. Se va salva ca fișier PDF. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel