EXCLUSIV  Lucrări publice, întârzieri mari. Istudor, rector ASE: Aceasta este cauza

Autostrada
Autostrada

Rectorul ASE, Nicolae Istudor, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DCNews, despre cauzele care stau la baza întârzierilor mari care apar în implementarea proiectelor publice.

Nicolae Istudor a explicat care sunt motivele pentru care proiectele publice de infrastructură, finanţate cu fonduri de stat sau europene merg atât de greu, de ce apar, de fiecare dată, întârzieri în implementarea lor. 

"Chiar eu sunt în mijlocul unei astfel de probleme majore cu acel monument istoric de la Piaţa Romană nr.7. Ce am simţit eu. Este un comportament al firmelor care luptă pentru a câştiga proiecte cu statul în care se contestă între ele, oricare ar câştiga. Şi până când începe proiectul deja s-ar putea ca studiile pe baza cărora s-a făcut devizul să nu mai fie de actualitate.

Probabil că în alte ţări există fel şi fel de garanţii impuse celor care contestă, există mai mult bun simţ şi respect. În plus, atât timp cât depinzi de banul public, bugetul este limitat iar statul îţi spune ‘anul ăsta ţi-aş da atât dar nu îţi dau pentru că n-am de unde’, se întind lucrările. Am avut obiective pe care le-a început rectorul meu care între timp a şi murit şi care s-au deschis după nouă ani", a explicat Nicolae Istudor.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel