Lucian Duță, reclamat de Guvern la DNA

duta
duta

Guvernul îl acuză pe fostul șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate de nereguli în atribuirea contractului pentru cardul național de sănătate, motiv pentru care urmează a fi sesizată Direcția Națională Anticorupție.

Corpul de Control al Guvernului a descoperit neregulile în urma unui control la fosta instituție condusă de Duță, iar un raport în acest sens a fost redactat în urmă cu aproape o lună, potrivit Mediafax.

Inspectorii Executivului îi atribuie lui Lucian Duță eșecul neimplementării proiectului cardului de sănătate și crearea unor pagube de peste 1,2 milioane euro.

Lucian Duță este acuzat că nu și-a îndeplinit sau și-a îndeplinit defectuos obligațiile de serviciu. Duță nu a acordat contractul pentru producerea cardului Imprimeriei Naționale, ci a propus încheierea contractului de curierat cu Poșta Română, prin negociere fără publicarea unui anunț de participare. Poșta nu avea exclusivitate pentru prestarea acestor servicii și a determinat o pagubă Imprimeriei de peste 1,2 milioane de euro.

Ministerul Sănătății, CNAS și Imprimeria Națională au fost verificate de inspectorii Guvernului, privind respectarea cadrului organizatoric și funcțional pentru introducerea cardului național de asigurări de sănătate. În perioada supusă controlului președinte era Lucian Duță (10 decembrie 2009-8 mai 2012, Dorin Ionescu interimar (director general, 9-24 mai 2012) şi Doru Bădescu (25 mai 2012-13 iunie 2013).

Introducerea cardului a fost aprobată în ședința de guvern de la începutul lunii septembrie 2010, prim memorandumul aprobat de premierul Emil Boc, inițiat de ministrul Sănătății Cseke Atilla și șeful CNAS, Lucian Duță, fiind stabilită producerea cardurilor începând cu ianuarie 2011 într-un ritm de un milion carduri lunar, astfel încât toţi cei 18,5 milioane de asiguraţi, la care se face referire în memorandum, să fie acoperiţi în 18-19 luni.

Guvernul a decis să sesizeze DNA, Ministerul Sănătății, Curtea de Conturi, Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice și să informeze ministerul de Interne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel