Luc Besson respinge acuzaţiile că ar fi violat o actriţă olandeză

Cineastul francez Luc Besson a dezminţit acuzaţiile de viol formulate împotriva sa de o tânără actriţă olandeză, calificându-le drept "falsităţi", într-un interviu ce va fi difuzat marţi de canalul de televiziune BFMTV, transmite luni AFP.

Este pentru prima oară când cel mai cunoscut regizor francez vorbeşte despre aceste acuzaţii, după ce un judecător de instrucţie parizian a decis reluarea investigaţiilor asupra acuzaţiilor de viol ce i-au fost aduse de actriţa Sand Van Roy, 28 ani, după clasarea lor în primă instanţă.

"Această afacere este o falsitate de la A la Z. Nu am violat această femeie, nu am violat niciodată în viaţa mea o femeie. Nici măcar nu am ridicat mâna vreodată asupra unei femei. Nu am ameninţat niciodată o femeie. Nu am constrâns fizic sau moral o femeie cu nimic. Nu am drogat niciodată o femeie, aşa cum am putut citi despre mine. Totul este fals", afirmă cineastul într-un extras al interviului ce a fost dat publicităţii luni.

Regizorul unor pelicule precum 'Nikita', 'Lucy' şi 'Valerian', cel din urmă fiind filmul cu cel mai mare buget din istoria cinematografiei franceze, recunoaşte "unele erori" şi faptul că a avut o relaţie de doi ani cu această actriţă care a interpretat un mic rol în 'Taxi 5', una dintre seriile de succes ale lui Besson.

Sand Van Roy a depus plângere pentru viol împotriva lui Besson, 60 de ani, la 18 mai 2018, a doua zi după o întâlnire cu acesta într-un palat parizian. Două luni mai târziu, ea a denunţat şi alte violuri şi agresiuni sexuale comise, conform propriilor declaraţii, de-a lungul celor doi ani de "relaţie profesională" cu Besson.

Ulterior, alte opt femei l-au acuzat pe cineast de gesturi deplasate şi chiar agresiuni sexuale, fapte care, în mare parte au fost prescrise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel