Lovitură pentru Tăriceanu. Chirieac: ”E gata!”. Sfârșitul ALDE?

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Comisia juridică a decis să aprobe începerea urmăririi penale pe numele președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și să trimită raportul favorabil către Biroul Permanent al Senatului. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat știrea dimineții. 

Raport de forțe în Senat

Votul a fost de 2 la 2 și o abținere, însă Comisia Juridică a decis. Săptămâna viitoare, cel mai probabil luni, urmează să fie dat și votul în Senat. 

Decizia de astăzi vine chiar înainte de ședința ALDE de după alegerile europarlamentare. La Senat, PSD are majoritate, cu 69 de senatori. ALDE are 12 senatori. PNL are 25, USR 13, UDMR 9, iar fără apartenență sunt 8. 

 

”E o chestiune de zile până când Tăriceanu va fi schimbat sau va demisiona”

”E gata! E același lucru care i s-a aplicat lui Liviu Dragnea. Liviu Dragnea a pierdut alegerile... -PSD a pierdut, dar Liviu Dragnea e conducătorul, victoriile sunt ale partidului, înfrângerile sunt ale liderului- și execuția sa nu a ridicat niciun fel de probleme a doua zi. Acum, Călin Popescu Tăriceanu, în mod ciudat, nu face pragul, se ridică imunitatea, începe ancheta, e o chestiune de zile până când Călin Popescu Tăriceanu va fi schimbat, probabil că dânsul va demisiona din funcția de președinte al Senatului”  a comentat Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

E sfârșitul ALDE?

Întrebat dacă putem spune că e sfârșitul ALDE, analistul politic  răspuns: ”Probabil că da, se va supune votului în Senat, unde  PSD și ALDE au majoritate. Problema e că doamna prim-ministru Dăncilă a anunțat că nu va mai comenta deciziile justiției și, practic, fără penali în funcții publice. După lege, începerea anchetei penale nu-l face penal pe dl Tăriceanu, cel puțin asta s-a aplicat la doamna Kovesi. Mi-e teamă că la dl Tăriceanu nu se va aplica același principiu.”

Bogdan Chirieac a mai subliniat că valul de ură de pe rețelele sociale nu s-a terminat, e foarte ridicat, iar, după executarea imediată a lui Liviu Dragnea, ura trebuie canalizată, căci, în caz contrar, la un moment dat, se va îndrepta chiar împotriva lui Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel