Lovitură pentru românii cu credite în CHF. Dragnea sare în apărarea oamenilor

UPDATE: Vicepreşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor Ciprian Nica a declarat că va susţine marţi în plen un amendament respins care prevede eliminarea pragului de îndatorare din proiectul de lege privind conversia creditelor în franci elveţieni.

'Vreau să-i mulţumesc colegului meu Dan Zamfir, în special, şi colegilor de la PNL, dar şi colegilor de la PSD, începând de sus şi până jos, care au susţinut să lucrăm pe cursul istoric. Ca să lămurim o problemă care tot suscită semne de întrebare. Au fost două propuneri la pragul de îndatorare - de 50% şi unul fără 50%. S-a votat în comisii ăla cu 50%. Pe cale de consecinţă, celălalt, fără pragul de 50%, este considerat amendament respins şi va fi trecut în anexă la amendamentele respinse. Procedural, am zis că eu personal o să susţin acest amendament considerat respins la plen. Să decidă plenul prin vot. Tot ce s-a discutat până acum rămâne, dar amendamentele respinse ai voie să le susţii la plen', a spus Nica la finalul şedinţei comisiilor juridică şi pentru buget în care s-a dat raport de adoptare proiectului de lege privind conversia creditelor în franci elveţieni, informează Agerpres.

Știrea inițială:

Lovitură dată românilor care au credite în franci elvețieni!

Luni s-a adoptat raportul comun al Comisiei juridice și al Comisiei de buget finanțe din Camera Deputaților, privind conversia la cursul istoric al creditelor în franci elvețieni, în limita a 250.000 CHF.

În plus, Viorel Ștefan (PSD), președintele Comisiei de buget, finanțe și bănci, a propus introducerea unui nou amendament care să limiteze conversia în funcție de gradul de îndatorare: "Să se aplice persoanelor fizice a căror grad de îndatorare depășește 50% din venitul net".

[citeste si]

Liviu Dragnea a dat asigurări că PSD va respinge amendamentul cu pricina.

"UPDATE: Mâine în plen vom respinge amendamentul privind gradul de îndatorare.

Astăzi s-a adoptat raportul comun al Comisiei juridice și al Comisiei de buget finanțe din Camera Deputaților, privind conversia la cursul istoric al creditelor în franci elvețieni, în limita a 250.000 CHF. Mâine raportul ajunge în plen, iar grupul PSD va vota pentru", a anunțat Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel