Lovitură pentru Orban după plângerea penală. Chirieac: Lucrurile s-au închis

"Despre Ludovic Orban, ca om politic, nu mai putem vorbi", a spus analistul politic Bogdan Chirieac în contextul plângerii penale depuse de liderul liberal împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, la Iaşi, că a depus, în "calitate de cetăţean al României", o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, privind anumite fapte săvârşite de prim-ministrul Viorica Dăncilă şi liderul PSD, Liviu Dragnea. Liderul liberal a precizat că aceste fapte sunt legate de "pregătirea, adoptarea, aducerea la cunoştinţa opiniei publice şi tot ce s-a întamplat după" adoptarea de către Guvern a memorandumului privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

"Nu știu dacă președintele o poate suspenda pe doamna Dăncilă, ținând seama că, în 2015, s-a făcut acel dosar politic împotriva lui Victor Ponta. S-a și început urmărirea penală, deci nu a fost doar o plângere penală. Și, totuși, președintele nu a putut să-l suspende pe primul ministru. În cazul respectiv, primul ministru era și parlamentar. Nu știu dacă există o diferență, rămâne să stabilească juriștii", a declarat, joi, 17 mai, analistul Bogdan Chirieac la Antena 3, în cadrul emisiunii "100 de minute" cu Alessandra Stoicescu.

"Lucrurile s-au închis astăzi, aici"

"Despre Ludovic Orban, ca om politic, nu mai putem vorbi. Lucrurile s-au închis astăzi, aici. Dacă supraviețuise acelui dosar penal, în acest moment, după gestul de astăzi, ca om politic, este șters. Ar trebuie salvat Partidul Național Liberal. Este cel mai vechi partid din Europa, este partidul care a avut o contribuție enormă la Marea Unire, este alternativa rațională la guvernare și are foarte mulți oameni foarte valoroși, cărora le pasă de România. Gestul lui Orban anulează și PNL-ul.

Mai departe, se merge în zona de politică externă. În momentul în care șeful opoziției face plângere penală, întreprinde demersurile juridice necesare, având în final arestarea primului ministru, lucrul acesta se face împotriva intereselor a doi parteneri strategici: Statele Unite și Israel.

Ce rezultă de aici? PNL este profund anti-american. Așa arată lucrurile. Pentru a ne lămuri până la capăt, eu aștept un punct de vedere oficial al Washingtonului, eventual dat prin intermediul reprezentanței americane la București.

Una este să nu fii de acord cu mutarea Ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, urmând exemplul partenerului strategic, și alta e să ceri pușcărie pentru șeful Guvernului care ar dori acest lucru", a declarat analistul politic la Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel